Middenvelder Joey Veerman maakte het enige doelpunt voor sc Heerenveen in het verloren duel met Willem II in Tilburg. Foto: sc Heerenveen

Teleurstellende nederlaag sc Heerenveen tegen ‘nummer zestien’ Willem II

TILBURG - ‘Op papier’ leek het zaterdag een mooie uitslag te worden voor sc Heerenveen als nummer negen van de eredivisie, tegen de nummer zestien Willem II. Heerenveen heeft zich bovendien in de winterstop flink versterkt, maar het werd een deceptie in Tilburg. Willem II heeft de thuiswedstrijd met 3-1 gewonnen.

De Tilburgers doen goede zaken in hun strijd om lijfsbehoud, Heerenveen doet het slecht in de strijd om de bovenste play-off plaatsen. Het presteert al weken niet sterk, op die ene uitschieter in de kwartfinale van het bekertoernooi tegen Feyenoord (4-3 winst) na. Met de nieuwe voetballers erbij is het geheel blijkbaar nog niet een goed ingespeeld team.

Op de website van sc Heerenveen wordt de wedstrijd van zaterdag als volgt uitgelegd:

sc Heerenveen heeft zichzelf op bezoek bij Willem II een slechte dienst bewezen. Na een aardig begin ging het met name vlak na rust hopeloos mis tegen de Tricolores. De Friezen zullen in de komende wedstrijden uit een ander vaatje moeten tappen, wil de ploeg blijven meedoen om de play-offplekken.

Met Rodney Kongolo aan de aftrap in plaats van de niet fit genoeg bevonden Siem de Jong waren de Friezen in de openingsfase de bovenliggende partij. Maar het vele balbezit ten spijt, gevaarlijk werden de gasten niet. En op het moment dat het Friese overwicht wegebde, sloeg Willem II genadeloos toe. Na een half uur kopte Sebastian Holmén raak uit een vrije trap, nadat bewaker Pawel Bochniewicz op de grond lag (1-0).

Potentiële gelijkmaker van Henk Veerman gekeerd door de doelman

Tien minuten voor de pauze had Henk Veerman de stand weer in evenwicht moeten brengen, maar op aangeven van Lasse Schöne stuitte de clubtopscorer van dichtbij op doelman Arijanet Muric. Friese kansen waren schaars in Tilburg en hoe het wel moest, liet de thuisclub na rust zien. sc Heerenveen werd in de tweede helft afgetroefd door Willem II en zag de achterstand in drie minuten oplopen van 1-0 naar 3-0 via Kwasi Wriedt en Ché Nunnely.

Voor, op of achter de lijn?

Kort voor de derde Tilburgse treffer dacht sc Heerenveen terug in de wedstrijd te komen, maar een kopbal van Bochniewicz werd voor, op of achter de lijn gehaald. In ieder geval kende de arbitrage geen doelpunt toe. In het restant probeerden de Friezen er nog wat van te maken, maar Willem II hield redelijk eenvoudig stand. Op één moment na: Joey Veerman rondde een door hemzelf opgezette aanval fraai af (3-1). Maar verder dan dat kwam sc Heerenveen niet.

Opstelling sc Heerenveen: Mulder; Van Hecke, Dresevic (60. Floranus), Bochniewicz, Kaib; Kongolo (60. Hajal), Halilovic (79. Nygren); Schöne, J. Veerman; Van Bergen, H. Veerman.

Vereniging Ondernemend Sneek en Súdwest-Fryslân verwelkomen bezoekers met open armen Verhalen uit de buurt 6 uur geleden
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 11 uur geleden
Het complete gids voor het onderhouden van je hottub of jacuzzi Algemeen 24 apr, 09:03
Afraw Nation behaalt tweede plaats bij NK van UDO en kwalificeert zich voor EK in Duitsland Algemeen 23 apr, 09:01
Deze zomervakantie niet al te ver van huis? Dit zijn 4 top vakanties dicht in de buurt! Recreatie & Ontspanning 22 apr, 15:20
Arena Friso Sneek explodeert na golden set in waanzinnig duel Sport 22 apr, 10:27
VC Sneek massaal in actie voor maand van de voedselbank Sport 22 apr, 09:00
Friso Sneek zet forse stap richting finale play offs Sport 19 apr, 14:00