Afbeelding

sc Heerenveen verslaat ADO Den Haag met 3-0

Sport

HEERENVEEN - De voetballers van sc Heerenveen hebben de kater van de verloren halve finale van het bekertoernooi tegen Ajax weggespoeld met een 3-0 overwinning op ADO Den Haag. In het eigen Abe Lenstra Stadion leidde de thuisclub zaterdagavond bij rust met 1-0 en in de slotfase van het duel breidde het de score uit.

ADO Den Haag twitterde in de pauze: “ADO de kansen, Heerenveen het doelpunt’. In de achtste minuut opende Siem de Jong de score voor Heerenveen. Twaalf minuten voor tijd maakte Henk Veerman de 2-0 en Joey Veerman scoorde in de 89-ste minuut de 3-0.

Gestegen van plaats tien naar negen

Heerenveen is door deze overwinning tijdelijk weer een plekje gestegen op de ranglijst, van plaats tien naar plaats negen. Fortuna Sittard kan Heerenveen zondagmiddag inhalen als het wint van PSV. De wonderen zijn de wereld nog niet uit, PSV heeft ook wel eens mindere fases, maar normaliter zal Heerenveen deze positie dit weekend weten te behouden.

De club krijgt de komende periode een rustiger programma en kan gaan werken aan het inpassen van de in de winter aangetrokken nieuwe voetballers, om het collectief sterker te maken en toch nog naar de play-offs te kunnen om het landskampioenschap. Technisch en theoretisch ligt nog alles open voor de ploeg van trainer Johnny Jansen.

Actuele stand eredivisie.
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 11 uur geleden
En film af Nikolaj Arcel
Filmhuis Sneek toont The Promised Land met in de hoofdrol Mads Mikkelsen. Cultuur 17 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
Kleding inzamelingsactie G.V. De Stanfries 4 april in IJlst/Oosthem Sport 27 mrt, 15:27
Afbeelding
Inwoners centraal in gastvrij Súdwest-Fryslân Politiek 27 mrt, 15:25
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00
Afbeelding
VC Sneek H1 wint voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Vocasa H2 Sport 26 mrt, 15:00
Afbeelding
Aanvragen lening voor verduurzamen huis afgelopen 10 jaar verachtvoudigd Duurzaamheid 26 mrt, 08:00