Sjinkie Knegt.
Sjinkie Knegt. Foto: TeamNL

Friezen Sjinkie Knegt en Itzhak de Laat beide brons op EK shorttrack

GDANSK - Shorttracker Sjinkie Knegt heeft vandaag/zaterdag bij het EK Shorttrack in het Poolse Gdansk de bronzen medaille gewonnen op de 1500 meter. Brons was er ook voor de Leeuwarder Itzhak de Laat. Itzhak werd derde op de kortste afstand, de 500 meter.

De shorttracker uit Bantega moest de Russen Semen Elistratov en Denis Ayrapetyan voor laten gaan op die 1500 meter. Itzhak de Laat finishte op deze afstand net buiten de prijzen, als vierde.

Op de 500 meter behaalde De Laat de bronzen medaille. Sjinkie Knegt reikte tot de halve finales. De drievoudig Europese kampioen, terug op internationaal niveau na lang blessureleed - kon nu niet imponeren.

In klassement Itzhak vierde en Sjinkie zesde

In het algemeen klassement leiden de Russen Semen Elistratov en Konstantin Ivliev met 34 punten. De Laat staat in het klassement op de vierde plaats met 21 punten. Sjinkie Knegt is te vinden op zesde stek in de voorlopige rangschikking. Op zondag volgen nog twee afstanden: de 1.000 en de 3.000 meter én de 5.000 meter relay oftewel de titelstrijd voor landenploegen.

Finaleplaats bereikt met landenploeg

Sjinkie Knegt, Itzhak de Laat, Jens van’t Wout en Friso Emons bereikten zaterdag met de landenploeg eenvoudig de finale die zondag plaatsvindt. In de halve finale werden ze vandaag eerste. Lange tijd schaatsten de Nederlanders op de tweede plaats achter Italië. Achttien ronden voor het einde plaatste Nederland een demarrage. Alleen Italië wist nog een beetje in de buurt van de Nederlanders te finishen nadat de 5.000 meters van de relay waren volbracht.

Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 14 uur geleden
Kleding inzamelingsactie G.V. De Stanfries 4 april in IJlst/Oosthem Sport 19 uur geleden
Inwoners centraal in gastvrij Súdwest-Fryslân Politiek 19 uur geleden
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00
VC Sneek H1 wint voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Vocasa H2 Sport 26 mrt, 15:00
Aanvragen lening voor verduurzamen huis afgelopen 10 jaar verachtvoudigd Duurzaamheid 26 mrt, 08:00
Scouting Jambowa Bolsward adopteert Marinemonument Verhalen uit de buurt 25 mrt, 20:00
Charmante en grappige Jip op zoek naar een nieuw thuis Verhalen uit de buurt 25 mrt, 12:00