Suzanne Schulting slaat EK Sprint toch over | RondOm Vandaag regionaal nieuws voor Sneek en omstreken
dinsdag 26 januari, 2021 04:27
Logo rondomvandaag.nl/Sneek
Suzanne Schulting.
Suzanne Schulting. (Foto: Team IKO)

Suzanne Schulting slaat EK Sprint toch over

  Sport

Shortrrackster en langebaanschaatster Suzanne Schulting uit Tijnje heeft besloten aanstaand weekend niet mee te doen aan het EK Sprint op de langebaan, die op de 400-meterbaan van ijstempel Thialf wordt geschaatst. Het valt niet goed te combineren met haar voorbereiding op het EK Shorttrack dat een week later in het Poolse Gdansk plaatsvindt.


Jorien ter Mors neemt het EK Sprint-ticket van Suzanne Schulting over. De Nederlandse damesploeg voor het sprinttoernooi aanstaande weekend in Heerenveen bestaat verder uit Jutta Leerdam en Femke Kok.

Ze doet wel mee op WK afstanden

De Europese Kampioenschappen sprint komen dit weekend uitgebreid aan bod bij de NOS. De live-uitzending, te volgen via NPO1, NOS.nl en de NOS-app, begint zowel op zaterdag als op zondag om 11.25 uur.

Suzanne Schulting neemt op de langebaan wel deel aan de Wereld Kampioenschappen Afstanden, die van 11 tot en met 14 februari plaatsvinden in het Thialf IJsstadion in Heerenveen. Daar komt ze op de sprint afstanden in actie, oftewel zowel op de 500 meter als op de duizend meter.

Meer berichten