Sinterklaas was op 5 december ook al langs geweest bij ONS Sneek. De club krijgt nu ook een cadeau van de Vriendenloterij.
Sinterklaas was op 5 december ook al langs geweest bij ONS Sneek. De club krijgt nu ook een cadeau van de Vriendenloterij. Foto: ONS Sneek

Voetbalclub ONS Sneek krijgt 5.000 euro van Vriendenloterij

Sport

De VriendenLoterij meldt dat voetbalvereniging ONS Sneek vijfduizend euro krijgt. De vereniging is met haar maatschappelijke project benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig deze bijdrage. De vereniging gaat het geld gebruiken om professionele schoonmaakartikelen aan te schaffen, zodat leerlingen van speciaal onderwijsschool De Diken hun maatschappelijke stage op de vereniging kunnen voldoen.

Bestuurslid Accommodatie Klaas Uil van ONS Sneek zegt: “Dit is heel fijn! Wij hebben een bijzondere samenwerking met De Diken, een school voor algemeen bijzonder praktijkonderwijs. Hun leerlingen in de leeftijd van 14 tot 16 jaar maken bij ons op de club schoon om praktijkervaring op te doen en zo hun schoonmaakcertificaat te behalen. De leerlingen worden op deze manier klaargestoomd om -met het certificaat op zak- aan de slag te gaan in het bedrijfsleven. Heel fijn dat we de benodigde professionele schoonmaakartikelen aan kunnen schaffen, zodat de leerlingen van De Diken hun maatschappelijke stage bij ons kunnen blijven lopen.”

‘Clubs van de Week’ is door de VriendenLoterij in het leven geroepen om clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland een steuntje in de rug te geven. Tot en met 31 december 2020 benoemt de VriendenLoterij honderd clubs, verenigingen en stichtingen tot ‘Clubs van de Week’. Zij krijgen een bijdrage van vijfduizend euro van de VriendenLoterij voor een specifiek doel of een maatschappelijk project voor de club en haar leden.

Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club, vereniging of stichting te steunen. Clubs, verenigingen en stichtingen die nog niet zijn aangesloten bij de VriendenLoterij, kunnen zich aanmelden via www.clubsvandeweek.nl

Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 47 minuten geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Friso Sneek treft runner up Draisma Dynamo in halve finale Sport 23 uur geleden
Afbeelding
Ontdek Kinderdans bij Kunstencentrum Atrium! Cultuur 17 apr, 10:48
Afbeelding
Visles op OBS de Oudvaart Sneek Algemeen 15 apr, 08:48
Afbeelding
Aantal Friese woningen met zonnepanelen in 2,5 jaar tijd toegenomen met 81,2% Duurzaamheid 12 apr, 08:00
Afbeelding
Herdenk op 4 mei bij het Kazemattenmuseum Verhalen uit de buurt 11 apr, 12:00
Afbeelding
Bijna kwart Nederlanders heeft probleem met stoelgang Gezondheid 11 apr, 10:00