dinsdag 24 november, 2020 05:13
Logo rondomvandaag.nl/Sneek

Tennis en padel populair in Corona-tijd!

  Sport

De balsporten tennis en padel zijn momenteel razendpopulair in Friesland. Dat merken ze ook bij Sneker Lawn Tennisclub De Vliegende Bal. De Club onderging afgelopen zomer een enorme metamorfose met een vernieuwd clubhuis en aankleding van het complex. Met een stijging van ruim 120 leden en de aanleg van twee padelbanen is de vereniging enorm gegroeid.


Iets terug doen voor de leden

Volgens bestuurslid Birgitta Knol is het groeiende aantal leden een geweldige beloning voor al het harde werk van de vrijwilligers: “Onze missie is 365 dagen buitengewoon gezellig. Daar hebben we ons sportpark volledig op aangepast met een nieuw clubhuis, faciliteiten en aankleding. Enkele jaren geleden is er bijvoorbeeld ledverlichting en zonnepanelen aangeschaft, maar we wilden ook iets teruggeven aan onze leden. Iets waar ze ook echt iets aan hebben. Dus hebben we besloten om de opkomende sport padel te introduceren, met het idee van twee sporten voor de prijs van één. Dat is in corona-tijd heel succesvol gebleken en dat terwijl dit niet de primaire doelstelling was, maar juist het behoud van onze leden”.

Verenigingsondersteuner Arnoud Bulthuis onderstreept het succes van de tennis- en padelsport: “Iedere avond is het hier vol met padelles, tennisles en mensen die gewoon vrij spelen. Dit gaat overigens allemaal corona-proof, omdat mensen moeten inschrijven wanneer ze komen spelen. Dat gaat tegenwoordig via onze digitale app. Op deze manier kunnen we heel makkelijk zien wie er spelen”.

De charme van padel

Zelf speelt Birgitta ook fanatiek padel en is helemaal enthousiast wanneer gevraagd wordt wat het spelletje nou zo leuk maakt: “Ik tennis sinds mijn 12e, maar padel is nieuw, is anders, het gaat allemaal wat sneller en is een heel tactisch spelletje. Doordat de wanden ook mee doen, wordt het een veel dynamischer spelletje en dat levert hele mooie en spectaculaire rally’s op. Dat maakt het niet alleen leuk om te doen maar ook om naar te kijken. Padel speel je in teamverband tegen elkaar (twee tegen twee), is heel laagdrempelig, voor jong en oud en is een hele sociale sport. Ik hoor heel veel mensen zeggen dat ze zich weer helemaal kind voelen op de padelbaan, een hele blije euforie zeg maar”.

Winterchallenge

Ook maatschappelijk probeert SLTC De Vliegende Bal mee te denken en creatief te zijn tijdens de corona-periode. De Club biedt een zogenoemde ‘Winterchallenge' aan. Volgens Bulthuis is lidmaatschap erg populair: "In de zomer hadden we de Zomerchallenge. Een lidmaatschap van 3 maanden die sporters de gelegenheid gaf om voor korte periode de tennissport uit te proberen. Een ideale uitweg ook voor sporters die noodgedwongen hun eigen sport moesten missen. Daarom hebben we nu ook de Winterchallenge ingevoerd. De Winterchallenge loopt van 1 november t/m 31 januari.

Trots gevoel

Knol en Bulthuis kijken trots terug op de afgelopen periode: "We hadden kunnen zeggen: we stoppen tijdelijk met de sport in corona-tijd, maar we hebben besloten constant in te spelen op de actuele situatie en we merken dat leden daar erg dankbaar voor zijn en daar doen we het uiteindelijk voor!”

Sneeker Tennis en Padel club De Vliegende Bal heeft stijging van ruim 120 leden

Meer berichten