Afbeelding

VC Sneek doet weer mee om de prijzen

Sport

UPDATE: Alle wedstrijden én alle trainingen t/m 31 maart zijn afgelast.

In verband met het coronavirus worden ALLE volleybalwedstrijden in het gehele land in ieder geval t/m dinsdag 31 maart afgelast.

Na de slechte competitiestart en de onderste plek op de ranglijst, zijn de volleybalsters van VC Sneek toch weer goed opgeklommen in de eredivisie en ze hebben zich sterk weten op te werken naar een vierde plaats in de play-offs om het landskampioenschap.

Het Nederlands kampioenschap zit er dit jaar in principe niet in voor de landskampioen van 2015 en 2016, maar zeg uiteraard nooit: 'Nooit'. Want zo'n hardwerkende positief als team ingestelde ploeg dat zo'n wederopstandig beleefde deze competitie kan best eens één van de top drie verslaan, al is dat nog niet gebeurd dit seizoen.

Trainster Henriëtte ter Steege ziet dat tot nu toe haar ploeg dit seizoen tegen de drie hoogst geklasseerde ploegen van de ranglijst tekort komt. Ze moet er tevreden mee zijn, maar haar prestatieve aard komt wel eens in conflict komt met het realistische deel. Toch weet ze het goed in balans te houden, ook naar het team dat hoofdzakelijk uit jonge enthousiaste sportieve meiden bestaat.

Huidig resultaat al klein wonder
Dat ‘haar’ team - dat ze dit seizoen overnam van Paul Oosterhof – zover is gekomen is al een klein wonder te noemen. Maar uiteraard, het kan altijd meer en beter en met minder fouten. Want niet alleen wie het sterkst is kan winnen, ook degene met de minste persoonlijke fouten kan een wedstrijd winnen. Alle details van het eigen spel en dat van de tegenstanders wordt wekelijks door Henriëtte bekeken en geanalyseerd om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Henriëtte was vorig seizoen assistent en promoveerde dit seizoen naar de functie van hoofdtrainer. Het is nu al bijna zeker dat ze volgend seizoen weer assistent zal zijn. “Dat ik hoofdtrainer werd was uit nood geboren, maar het is nu al een super mooie periode geweest en het kan nog mooier worden. De emotie en de beleving is zo intens, prachtig.”

Details in het spel veranderd
Wat Henriëtte anders deed dan Paul? “Ik heb de verdediging iets aangepast en iets andere keuzes gemaakt, verder heb ik vooral samen met het team het plezier erin gehouden en iedereen vertrouwen gegeven en dan zie je dat je bijzondere krachten kunt oproepen.

We zaten bovendien allemaal in hetzelfde schuitje met de rug tegen de muur. Saamhorigheid is altijd al een belangrijke kracht van dit team geweest, ook toen het even minder goed ging bleef dat goed.”

De wedstrijden die nog komen:
Zondag 22 maart wordt de uitwedstrijd in het Limburgse Gennep tegen Fast gevolleybald en woensdag 25 maart treedt de formatie vanaf 20.00 uur thuis in de Sneker Sporthal aan tegen Regio Zwolle Volleybal. Die wedstrijden zullen sowieso gewonnen moeten worden.

Zaterdag 28 maart is de uitwedstrijd tegen Sliedrecht Sport, op zaterdag 4 april volgt de thuiswedstrijd tegen Eurosped en op 11 april uit tegen Apollo. In principe is het seizoen dan afgelopen voor de Sneker volleybalsters.

In principe, gezien de krachtsverhoudingen tot dusver in het seizoen 2019-2020. Mocht onverhoopt VC Sneek sterker worden en er bij de hoger geplaatsten blessures of andere rampspoeden toeslaan, dan zou VC Sneek de finale om het landskampioenschap kunnen halen. Dat zou de ultieme beloning van dit bijzondere seizoen zijn.

Afbeelding
Afraw Nation behaalt tweede plaats bij NK van UDO en kwalificeert zich voor EK in Duitsland Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Deze zomervakantie niet al te ver van huis? Dit zijn 4 top vakanties dicht in de buurt! Algemeen 22 apr, 15:20
Afbeelding
Arena Friso Sneek explodeert na golden set in waanzinnig duel Sport 22 apr, 10:27
Afbeelding
VC Sneek massaal in actie voor maand van de voedselbank Sport 22 apr, 09:00
Afbeelding
Friso Sneek zet forse stap richting finale play offs Sport 19 apr, 14:00
Afbeelding
Het kiezen van de juiste auto- of motorverzekering Algemeen 19 apr, 11:14
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 19 apr, 08:00
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00