Afbeelding
Foto's van de site van AV Horror

AV Horror: een veelzijdige vereniging

Sport

SNEEK - In Rondom Sneek krijgen lokale sportvereningen de kans om zichzelf voor te stellen aan een breder publiek. Dit keer is dit atletiekvereniging Horror. Atletiekvereniging Horror is een van de veelzijdigste sportverenigingen in Sneek en ruime omstreken. Vrijwel iedereen die iets aan sport wil doen, kan er terecht.

De in 1947 opgerichte atletiekvereniging Horror biedt op het moderne sportcomplex Schuttersveld aan de Thomas Zandstrastraat onderdak aan vele sportliefhebbers. Lopers, hardlopers, wandelaars, gehandicapte atleten, hoog- en verspringers, speerwerpers, kogelstoters, noem maar op.

De moeder aller sporten
Van piepjong tot krasse knar, van ongetraind beginner tot ervaren ultraloper, van sporter voor de gezelligheid tot atleet die de Olympische Spelen wil bereiken: AV Horror geeft iedereen de gelegenheid de 'moeder aller sporten' te bedrijven.

Niet alleen Sneek
AV Horror beschikt voor zijn ongeveer 500 leden over één van de vier atletiekbanen die Friesland rijk is. De veelzijdigheid leidt ertoe dat het complex dagelijks - want atletiek is een zomer- én wintersport - intensief wordt gebruikt. Omdat atletiekclubs in Friesland dun zijn gezaaid, komen de leden van AV Horror niet alleen uit Sneek. De vereniging bestrijkt het gebied tussen Harlingen, Lemmer en Joure.

Horror heeft Nederlandse kampioenen voortgebracht
Bij AV Horror is de doelstelling om de atletieksport zo breed mogelijk te presenteren en aan te bieden. Uit een presentatiegids: ,,We proberen de schooljeugd te bereiken, maar zijn er ook voor de man die 99 kilo weegt en na het zoveelste broodje-kroket vindt dat er iets aan bewegen mag worden gedaan. En als breedtesport leidt tot prestaties, gaan we daar in mee. Prestatie-atletiek heeft aandacht gekregen. Horror heeft Nederlandse kampioenen voortgebracht en atleten van onze vereniging hebben meegedaan aan het WK. Medailles zijn de bewijzen dat we goed bezig zijn.''

Thema-avonden over blessurepreventie en voeding
AV Horror biedt de leden ook naast de baan veel aan. Zo worden thema-avonden georganiseerd over blessurepreventie en voeding. Het fris gemeubileerde clubhuis vormt het kloppend hart van de bloeiende vereniging, die op internet te vinden is op de website www.avhorror.nl.

Waar komt de naam Horror vandaan?
En wie mocht denken dat Horror een 'enge' naam is, die heeft het mis! De vereniging is vernoemd naar een stripfiguurtje, bedacht door de bekende tekenaar-schrijver Marten Toonder. Hij maakte de strip 'Tom Poes en Horror, de ademloze'. Het is déze Horror geweest die Sneker vrienden in 1947 op het idee bracht om er hun atletiekclub naar te vernoemen. Achterliggende gedachte was dat het stripfiguurtje Horror snel, sterk en ongrijpbaar was.

Afbeelding
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 1 uur geleden
En film af Nikolaj Arcel
Filmhuis Sneek toont The Promised Land met in de hoofdrol Mads Mikkelsen. Cultuur 8 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
Kleding inzamelingsactie G.V. De Stanfries 4 april in IJlst/Oosthem Sport 27 mrt, 15:27
Afbeelding
Inwoners centraal in gastvrij Súdwest-Fryslân Politiek 27 mrt, 15:25
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00
Afbeelding
VC Sneek H1 wint voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Vocasa H2 Sport 26 mrt, 15:00
Afbeelding
Aanvragen lening voor verduurzamen huis afgelopen 10 jaar verachtvoudigd Duurzaamheid 26 mrt, 08:00