Leuk corona (water)monster van Wetterskip Fryslân | RondOm Vandaag regionaal nieuws voor Sneek en omstreken
woensdag 20 januari, 2021 03:49
Logo rondomvandaag.nl/Sneek
Het watermonster van Dokkum, een monster met een glimlach.
Het watermonster van Dokkum, een monster met een glimlach. (Foto: Wetterskip Fryslân)

Leuk corona (water)monster van Wetterskip Fryslân

  Samenleving

Bij Wetterskip Fryslân komen ze de lastige coronatijd liefst wel gezellig door, zo bijkt. Het Wetterskip meldt dat degene die watermonsters maakt van rioolwaterzuiveringsinstallatie in Dokkum, ze telkens met een smiley naar het RIVM stuurt. Daar worden ze uiteraard serieus getest op de inhoud, maar zijn ze ook blij met de lach.


Het Wetterskip meldt het als volgt: “Het RIVM doet onderzoek naar de aanwezigheid van genetisch materiaal van het coronavirus in het rioolwater. Wij leveren voor dit onderzoek twee keer per week watermonsters van al onze rioolwaterzuiveringslocaties. De druk is hoog. Voor het RIVM, voor ons en voor alle waterschappen die meedoen. Onze klaarmeesters, en een aantal ondersteunende medewerkers, hebben de uitdaging op zich genomen om op tijd de gevraagde watermonsters te nemen én te leveren.”

Het Wetterskip kreeg de volgende reactie van de onderzoeksleider van het RIVM: ‘Het is hier erg druk, hectisch en we staan onder best veel druk. Ook om zo snel mogelijk alle data te kunnen delen. Zodoende hebben we vandaag ook de monsters van gisteren verwerkt – inclusief Friesland – en zo ook het monster van Dokkum (zie foto). Dit is niet de eerste keer dat een fles uit Friesland zo is aangekomen en we moeten hier elke keer toch weer breed om glimlachen, hopelijk is dat ook het doel van jullie monsternemer. In een wereldwijde crisis kan ik dergelijke gestes wel waarderen!”

Meer berichten