Afbeelding
Foto: Picasa

Fietspad bij het dorp Baaium is grote noodzaak

Samenleving

De invalswegen bij het dorp Baaium zijn onveilig voor fietsers. Dorpsbelang Baaium pleit bij het bestuur van de gemeente Waadhoeke voor een fietspad langs de onveilige weg van Winsum naar Dronryp 

Dorpsbelang meldt: “Op de weg van Winsum naar Dronryp heerst al jaren een zeer onveilige verkeerssituatie doordat de fietsers deze moeten delen met dagelijks 2.252 automobilisten. Daarom vragen de inwoners van Baaium, Winsum, Dronryp en Wjelsryp donderdag de gemeenteraad van de Waadhoeke om het ontbrekende deel van twee kilometer lengte van het fietspad op te nemen in de begroting voor 2021.”

Combineren met nieuw asfalt op autoweg
Volgend jaar staan er grootschalige werkzaamheden gepland voor deze doorgaande weg. Het grootste gedeelte van de asfaltweg wordt tot aan de fundering afgebroken en opnieuw geasfalteerd. De inwoners vragen de gemeenteraad om ook het fietspad tijdens deze restauratie meteen mee te nemen. Volgens de dorpsbewoners kan dit de gemeente veel geld besparen door de werkzaamheden te combineren. Tevens is er een provinciale subsidie beschikbaar. 

Zwaar vracht- en landbouwverkeer zorgt voor onveilige situaties
In de huidige situatie komt de veiligheid van de veelal jonge fietsers in het geding doordat zij dagelijks hun weg naar school moeten delen met zwaar vracht- en landbouwverkeer. Het draagvlak is dan ook groot in de dorpen en ook de omwonende boeren die deels de grond bezitten, hebben hun medewerking toegezegd. De bewoners maken zich ernstig zorgen over de veiligheid en hopen dat de gemeenteraad de ernst van de situatie inziet.

Afbeelding
Afbeelding
Het complete gids voor het onderhouden van je hottub of jacuzzi Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Afraw Nation behaalt tweede plaats bij NK van UDO en kwalificeert zich voor EK in Duitsland Algemeen 23 apr, 09:01
Afbeelding
Deze zomervakantie niet al te ver van huis? Dit zijn 4 top vakanties dicht in de buurt! Recreatie & Ontspanning 22 apr, 15:20
Afbeelding
Arena Friso Sneek explodeert na golden set in waanzinnig duel Sport 22 apr, 10:27
Afbeelding
VC Sneek massaal in actie voor maand van de voedselbank Sport 22 apr, 09:00
Afbeelding
Friso Sneek zet forse stap richting finale play offs Sport 19 apr, 14:00
Afbeelding
Het kiezen van de juiste auto- of motorverzekering Algemeen 19 apr, 11:14
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 19 apr, 08:00