Afbeelding

Tankstations klaar voor de toekomst

Samenleving

De Nederlandse overheid gaat investeren in de toekomst van elektrisch rijden. De ruim 233.000 elektrische auto’s die eind augustus 2020 nog op de weg reden, worden er naar verwachting alleen maar meer. Wordt het dan niet tijd om als tankstation ook te investeren in de toekomst van elektrisch rijden?

Elektrische auto’s stoten geen broeikasgassen uit. Dit is dan ook de reden dat alle nieuwe auto’s die vanaf 2030 op de markt komen emissievrij moeten zijn. Dat is in het nieuwe klimaatakkoord afgesproken. Daarom geeft de overheid tot € 4.000,- subsidie voor de aanschaf van een 100% elektrische auto. Elektrisch rijden is de toekomst. Voor onder andere tankstations biedt dit mooie kansen.

Momenteel bestaat het aanbod van tankstations voornamelijk uit de reguliere, fossiele brandstoffen. Met de aankoop en aanleg van een snellader, kunnen tankstationhouders een nieuwe klantengroep aanboren. Snelladers hebben een laadvermogen tot wel 300kW, wat betekent dat een consument na vijf minuten laden weer 100 kilometer kan rijden.

Duurzaamheid; het wordt gedefinieerd als een ontwikkeling die tegemoetkomt aan de levensbehoefte van de huidige generatie, zonder de behoeftes van volgende generaties in gevaar te brengen. Investeren in een snellader maakt het dus mogelijk om duurzaam geld te verdienen.

Het verdienmodel

De aanschaf van een snellaadpaal vergt een investering, maar deze verdient zich ook terug. Tankstationhouders kunnen zelf een starttarief, tarief per minuut of kWh-tarief in te stellen. Er bestaan zelfs snelladers die geheel in eigen huisstijl samengesteld kunnen worden, waarbij de mogelijkheid bestaat om gepersonaliseerde advertenties in het display weer te geven. Als hier een lekkere bak koffie afgebeeld staat, levert dit wellicht nog nieuwe klanten op in de pompshops

Bron: Lanova. Bij Lanova monteren ze laadbalen bij u thuis die u vervolgens kan kopen of kan leasen voor een bedrag per maand. Een laadpaal thuis is de perfecte mogelijkheid om uw elektrische auto op te kunnen laden. Een oplaadstation bij uw woning maakt het mogelijk om op elk gewenst moment uw elektrische auto te laden, om op deze manier volledig de actieradius van uw auto te benutten.

Aantal elektrische auto’s ten opzichte van snelladers: ligt hier een kans?

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Friso Sneek zet forse stap richting finale play offs Sport 23 uur geleden
Afbeelding
Het kiezen van de juiste auto- of motorverzekering Algemeen 19 apr, 11:14
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 19 apr, 08:00
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Afbeelding
Friso Sneek treft runner up Draisma Dynamo in halve finale Sport 18 apr, 09:06
Afbeelding
Ontdek Kinderdans bij Kunstencentrum Atrium! Cultuur 17 apr, 10:48
Afbeelding
Visles op OBS de Oudvaart Sneek Algemeen 15 apr, 08:48
Afbeelding
Aantal Friese woningen met zonnepanelen in 2,5 jaar tijd toegenomen met 81,2% Duurzaamheid 12 apr, 08:00