woensdag 30 september, 2020 18:40
Logo rondomvandaag.nl/Sneek
Het nieuwbouwplan betreft globaal het gebied onder de huidige straatnaam Het Perk en de gele weg: stadsrondweg N7.
Het nieuwbouwplan betreft globaal het gebied onder de huidige straatnaam Het Perk en de gele weg: stadsrondweg N7. (Foto: Google Maps)

Straten in nieuwbouwplan Sneek krijgen namen uit kaatssport

  Samenleving

Een nieuwbouwplan in de Sneker wijk Lemmerweg-West krijgt vier straten met namen die afkomstig zijn uit de kaatssport. In dit nieuwbouwplan 'Het Perk' wonen de toekomstige bewoners straks aan De Opslag, Het Eerst, De Krans en Spelstraat.

Op het terrein aan de stadsrondweg N7 stond decennialang de christelijke middelbare technische school, geopend in 1970. Door scholenfusies (ROC Friese Poort) werd het schoolgebouw in 2009 overbodig, toen de leerlingen de nieuwbouw aan De Harste betrokken. De oude MTS is inmiddels gesloopt, net als de garage van Wander die ernaast stond.

Koopwoningen en huurappartementen
Op het nu nog braak liggende terrein komen 138 woningen en appartementen. Het gaat om 24 waterwoningen en 57 rijwoningen van Frisoplan BV en – in beeldbepalende hoogbouw tot elf verdiepingen hoog - 57 huurappartementen van woningcorporatie Elkien. 

De nieuwe straatnamen sluiten aan bij een aantal andere namen in de wijk, die ook naar de kaatssport verwijzen, zoals Kaatsland, Partuurstraat, Bovenslag, Voorlijn en Boetsstraat.

Meer berichten