Afbeelding

Baoase van rust mag eindelijk open

Recreatie & Ontspanning

VROUWENPAROCHIE - Begin juni ging de vlag uit voor het team van Baoase. Na een periode van rust kon na een aankondiging van de versoepeling van de Coronamaatregelen eindelijk haar deuren openen. Eind 2019 hadden de huidige eigenaren een half jaar sabbatical opgenomen om eigenhandig een in verval geraakte sauna, Bed & Breakfast en massage-accommodatie nieuw leven in te blazen. Daarmee ging het roer om na jaren ervaring in bedrijven in educatie en dienstverlening aan het onderwijs. De motivatie hiervoor was gelegen in de ontspanning die de eigenaars in hun drukke bestaan altijd zelf ondervonden tijdens een saunabezoek.

Met de 25 jaar die ze actief zijn geweest in en om organisaties rondom zwembaden was het zaadje van Baoase van rust geplant. De sauna met unieke zoutwaterbaden, B&B en massagesalon is gevestigd aan de Waling Dijkstrastraat 51 in Vrouwenparochie. En is van woensdag tot en met zondag van 10.30 uur tot 22.30 uur geopend.

De eigenaren van Baoase van rust kennen het klappen van de (ondernemers)zweep. Ze hebben vele jaren diverse bedrijven gehad in educatie en facilitaire dienstverlening aan het onderwijs. Hierbij ook horeca en massage activiteiten, maar vooral vele vormen van hoogwaardige dienstverlening. In hun hoogtij dagen waren 7-daagse werkweken met dagen van 12 tot 16 uur geen uitzondering. Met zo’n 200 medewerkers/sters een drukke periode waar ze mooie herinneringen aan koesteren.

Eind 2019 besloten de eigenaars dat het drukke bestaan mooi was geweest. Ze hadden een aantal maanden bedenktijd genomen en besloten een half jaar sabbatical op te nemen om eigenhandig de in verval geraakte sauna, B&B en massage-accommodatie in Vrouwenparochie nieuw leven in te blazen. Hun inzet was een intiem, gezellig en huiselijk verblijf te creëren. Met als einddoel opgedane kennis en ervaring in te zetten voor de exploitatie van een kwalitatief juiste accommodatie waar gasten uit de drukte van alle dag kunnen stappen om te ontspannen en hun batterij op te laden.

Uniek: zoutwater in de binnenbaden

Als één van de weinige sauna’s in Nederland heeft Baoase van rust zout water in al haar binnenbaden (zwembad, bubbelbad, voetenbad, koude doorloopbad). Dit water pompen zij rechtstreeks uit hun eigen bron tussen de 120 en 180 meter onder hun pand vandaan. Het natuurlijk water komt uiteindelijk uit het Wad en heeft een heilzame werking.

Even helemaal niks…

Het team van Baoase van rust heeft met man en macht gewerkt. Zo zijn installaties van de zwembaden, het bubbelbad en warme voetenbad gereviseerd. En is er een splinternieuwe kachel om alle baden te verwarmen. Ook buiten zijn de sauna’s onder handen genomen en staat er een nieuwe hout-gestookte hot tub. De ecologische zwemvijver ligt er prima bij en de ligweide met bedden is klaar om gasten te ontvangen. Zij kunnen ook terecht in de massagesalon voor uiteenlopende behandelingen met onder andere ontspannings-, kruidenstempel- en shiathu-massages.

Bed, bad, stad en wad

Voor wie van verder weg komt, kan een saunabezoek afsluiten met een verblijf in de Bed & Breakfast van Baoase van rust. Er zijn 3 verschillende themakamers van alle gemakken voorzien. Onder één dak met de sauna. Geen saunaliefhebber? Geen nood! De kamers vormen ook een perfecte uitvalbasis na een dagje wandelen in de Friese omgeving of een dag shoppen in Leeuwarden.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op
www.baoasevanrust.nl

Afbeelding
Friso Sneek treft runner up Draisma Dynamo in halve finale Sport 4 uur geleden
Afbeelding
Ontdek Kinderdans bij Kunstencentrum Atrium! Cultuur 17 apr, 10:48
Afbeelding
Visles op OBS de Oudvaart Sneek Algemeen 15 apr, 08:48
Afbeelding
Aantal Friese woningen met zonnepanelen in 2,5 jaar tijd toegenomen met 81,2% Duurzaamheid 12 apr, 08:00
Afbeelding
Herdenk op 4 mei bij het Kazemattenmuseum Verhalen uit de buurt 11 apr, 12:00
Afbeelding
Bijna kwart Nederlanders heeft probleem met stoelgang Gezondheid 11 apr, 10:00
Afbeelding
Dieuwke Kramer uit Sneek maakt debuut als presentatrice bij Tijd Voor Volleybal Sport 10 apr, 15:49
Afbeelding
Dieuwke Kramer uit Sneek maakt debuut als presentatrice bij Tijd Voor Volleybal Sport 10 apr, 10:19