Afbeelding

Woning gesloten op basis van Opiumwet

Politiek

SNEEK - Op last van burgemeester Jannewietske de Vries van gemeente Súdwest-Fryslân is met ingang van 16 februari een woning aan de 2e Woudstraat in Sneek voor de duur van drie maanden gesloten.

Na een politie-inval bleek dat in de woning een hennepkwekerij aanwezig was met 411 planten. Aanleiding voor dit onderzoek waren anonieme meldingen over de kwekerij. De burgemeester heeft op basis van het Damoclesbeleid Artikel 13b Opiumwet besloten het pand voor de duur van drie maanden te sluiten.

De sluiting van drugspanden moet drugscriminaliteit tegengaan en verstoring van de openbare orde en aantasting van het woon- en leefklimaat voorkomen. Heb je ook signalen van misdaad in uw omgeving? Meld Misdaad Anoniem (M.) is het onafhankelijke meldpunt waar je anoniem informatie kunt geven over criminaliteit en misdaad. De anonimiteit van de melder staat hierbij altijd centraal en je levert ermee een bijdrage aan de veiligheid in je omgeving. Melden kan gratis via 0800-7000.

Afbeelding
Vereniging Ondernemend Sneek en Súdwest-Fryslân verwelkomen bezoekers met open armen Verhalen uit de buurt 9 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 14 uur geleden
Afbeelding
Het complete gids voor het onderhouden van je hottub of jacuzzi Algemeen 24 apr, 09:03
Afbeelding
Afraw Nation behaalt tweede plaats bij NK van UDO en kwalificeert zich voor EK in Duitsland Algemeen 23 apr, 09:01
Afbeelding
Deze zomervakantie niet al te ver van huis? Dit zijn 4 top vakanties dicht in de buurt! Recreatie & Ontspanning 22 apr, 15:20
Afbeelding
Arena Friso Sneek explodeert na golden set in waanzinnig duel Sport 22 apr, 10:27
Afbeelding
VC Sneek massaal in actie voor maand van de voedselbank Sport 22 apr, 09:00
Afbeelding
Friso Sneek zet forse stap richting finale play offs Sport 19 apr, 14:00