Foto van Politie Sneek, met daarop een plastic zak vol xtc-pillen. De totale straatwaarde van de drugs wordt geschat op 55.000 euro.
Foto van Politie Sneek, met daarop een plastic zak vol xtc-pillen. De totale straatwaarde van de drugs wordt geschat op 55.000 euro. Foto: Politie Sneek e.o.

Zestienduizend xtc-pillen in Sneker woning

Politie

SNEEK - De politie van Sneek heeft vrijdagavond een grote drugsvangst gedaan. In een woning in Sneek trof het maar liefst zestienduizend xtc-pillen aan, een handelshoeveelheid cocaïne en cristal met. De 26-jarige eigenaar ervan werd ook aangehouden, evenals zijn 26-jarige vriendin. Het begon overigens met een aanhouding in Scharnegoutum, vanwege een snelheidsovertreding. De man reed te hard door het dorp en werd aangehouden.

De politie omschrijft het zelf als volgt: “In de avond van vrijdag 22 januari hielden wij een voertuig staande op de Hege Wier in Scharnegoutum in verband met een snelheidsovertreding. We zagen dat de bestuurder onder meer antecedenten had op het bezitten van hard- en softdrugs. We vroegen de bestuurder hierop mee te werken aan een alcohol- en speekseltest en het controleren van zijn auto op de aanwezigheid van drugs.”

Drugs in auto, jas, broek, zelfs onderbroek

“Aan beide verzoeken werkte de bestuurder mee. De drugstest sloeg positief uit op de stoffen amfetamine/xtc, metamfetamine en cocaïne. Precies deze stoffen troffen wij ook aan in meerdere verpakkingen in zijn auto, in zijn broek, zijn jas en zelfs in zijn onderbroek. De bestuurder, een 26-jarige man uit Sneek, werd hierop aangehouden.”

“Omdat wij vermoedden dat de man thuis nog meer drugs had opgeslagen, hebben we zijn woning, met toestemming van de officier van justitie, doorzocht. Dit bleek een goede zet. In de woning troffen we namelijk circa 16.000 xtc-pillen aan en een handelshoeveelheid cocaïne en cristal meth.”

Geschatte straatwaarde van 55.000 euro

“De totaal geschatte straatwaarde van deze drugs betreft ruim 55.000 euro. In de woning was ook de 26-jarige vriendin van de verdachte aanwezig. Ook zij is aangehouden en net als haar vriend ingesloten voor nader onderzoek.”

Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 2 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Friso Sneek treft runner up Draisma Dynamo in halve finale Sport gisteren
Afbeelding
Ontdek Kinderdans bij Kunstencentrum Atrium! Cultuur 17 apr, 10:48
Afbeelding
Visles op OBS de Oudvaart Sneek Algemeen 15 apr, 08:48
Afbeelding
Aantal Friese woningen met zonnepanelen in 2,5 jaar tijd toegenomen met 81,2% Duurzaamheid 12 apr, 08:00
Afbeelding
Herdenk op 4 mei bij het Kazemattenmuseum Verhalen uit de buurt 11 apr, 12:00
Afbeelding
Bijna kwart Nederlanders heeft probleem met stoelgang Gezondheid 11 apr, 10:00