Daders van carbidkanon Joure hebben zich bij politie gemeld | RondOm Vandaag regionaal nieuws voor Sneek en omstreken
donderdag 28 januari, 2021 06:12
Logo rondomvandaag.nl/Sneek
<p>Op de hoek van het Zijl en de Tolh&ucirc;swei zit het hotel. Op de kaart zie je ook waar de kachelwinkel en de natuurwinkel zitten die ook schade opliepen door de megaknal.</p>

Op de hoek van het Zijl en de Tolhûswei zit het hotel. Op de kaart zie je ook waar de kachelwinkel en de natuurwinkel zitten die ook schade opliepen door de megaknal.

(Foto: Google Maps)

Daders van carbidkanon Joure hebben zich bij politie gemeld

  Politie

Twaalf mensen hebben zich op nieuwjaarsdag bij politie De Fryske Marren gemeld omdat ze bij de groep behoorden die op oudjaarsnacht in Joure een tot carbidkanon omgebouwde giertank lieten knallen waardoor enorm veel schade ontstond aan Hotel Anne-Klare, ‘t Stokertje, de biowinkel en twee woonhuizen.


Anne-Klare Anker, van het naar haar genoemde hotel dat waarschijnlijk enkele tienduizenden euro schade heeft, reageert op Instagram met: “Vandaag is in één grote waas voorbijgegaan. We hebben heel veel gepraat, wij met elkaar, met de politie en ook hebben we nieuwszenders te woord gestaan.” Haar man Ardi heeft al aangegeven dat de klap zo hard was dat er wel doden hadden kunnen vallen als er op dat moment iemand buiten had gelopen.

‘De hulp en de reacties doen ons goed’

Anne-Klare: “De politie doet zijn werk en verschillende betrokkenen hebben zich gemeld. Mensen leven mee. Het blijft niet onopgemerkt. We willen graag iedereen bedanken voor het delen van het filmpje wat Ardi gisteren heeft gepost. De hulp en alle hartverwarmende reacties, het doet ons goed.”

Politie overlegt met justitie over wat er met de daders moet gebeuren, of ze een bekeuring krijgen, of strafvervolging via de rechtbank of anderszins vervolg zullen worden.

Meer berichten