Afbeelding
Foto: Politie De Fryske Marren

Met helikopter en speurhond drie Almeerders aangehouden in en rond Joure

Politie

Vlak voor middernacht reed een voertuig de gemeente De Fryske Marren binnen en agenten die het kenteken checkten kwamen erachter dat het voertuig als gestolen stond geregistreerd. Daarna volgde een wilde achtervolging en een zoektocht met speurhond en helikopter agenten van het politiekorps van Sneek en werden de drie inzittenden uit Alemere uiteindelijk aangehouden.

Politie De Fryske Marren omschrijft het als volgt: “In samenwerking met de collega’s van Politie Sneek e.o. gaven wij het voertuig een volgteken op de rijksweg A6 om vervolgens het voertuig en de inzittenden te controleren op een daarvoor geschikte plaats. Kennelijk had de bestuurder van dit voertuig hele andere plannen en schoot abrupt over het witte puntstuk de afrit van Joure op.”

Eerste aanhouding op Eeltsjebaes
“Hierop hebben wij de achtervolging ingezet. Na een korte achtervolging zette de bestuurder zijn voertuig stil op de Eeltsjebaes te Joure. De bijrijder, een 37-jarige inwoner van Almere, kon gelijk aangehouden worden. De bestuurder zette het op een lopen en kon in eerste instantie ontkomen. Uit onderzoek ter plaatse bleek dat achterin het achtergelaten voertuig ook nog een gestolen motorfiets stond.”

Speurtocht met hond en helikopter
“Met veel collega’s, een hond en een helicopter is vervolgens de wijk uitgeplozen. Na circa een uur werd de bestuurder aangetroffen in een achtertuin aan de Ulekamp te Joure. Hij had zich hier verschanst om uit handen van de politie te blijven. Deze man, een 32-jarige inwoner van Almere, is aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex te Leeuwarden. Ook een vermoedelijke kompaan van dit tweetal, een 18-jarige inwoner van Almere, is door ons aangehouden voor dit onderzoek.”

Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 15 uur geleden
Afbeelding
Kleding inzamelingsactie G.V. De Stanfries 4 april in IJlst/Oosthem Sport 20 uur geleden
Afbeelding
Inwoners centraal in gastvrij Súdwest-Fryslân Politiek 20 uur geleden
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00
Afbeelding
VC Sneek H1 wint voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Vocasa H2 Sport 26 mrt, 15:00
Afbeelding
Aanvragen lening voor verduurzamen huis afgelopen 10 jaar verachtvoudigd Duurzaamheid 26 mrt, 08:00
Afbeelding
Scouting Jambowa Bolsward adopteert Marinemonument Verhalen uit de buurt 25 mrt, 20:00
Afbeelding
Charmante en grappige Jip op zoek naar een nieuw thuis Verhalen uit de buurt 25 mrt, 12:00