Toepasselijk bijschrift in de foto van Politie Sneek.
Toepasselijk bijschrift in de foto van Politie Sneek. Foto: Politie Sneek

Politie stopt huisfeest na drie waarschuwingen

Politie

Drie waarschuwingen hadden nog niet het gewenst effect: dus heeft de politie in de nacht van zondag op maandag een feest in woning aan de Hein Doekesstraat beëindigd. Twee radio's, een tv-kabel en een mediaspeler zijn in beslag genomen, twee personen zijn aangehouden en in de loop van de dag heengezonden en kunnen een forse bekeuring tegemoet zien.

De politie meldt: "Vannacht kregen we meerdere meldingen van geluidsoverlast uit een woning aan de Hein Doekesstraat. Ter plaatse hoorden we luide muziek, geschreeuw en gejoel uit een woning komen van een dusdanig volume dat meerdere buurtbewoners niet konden slapen."

Later weer een melding
"Na de bewoner in eerste instantie te hebben gewaarschuwd het wat stiller aan te doen en de muziek zachter de draaien, kregen we zo'n anderhalf uur later opnieuw meldingen van harde geluiden uit de woning. Ditmaal hebben we de bewoner een proces-verbaal aangezegd en hem gevorderd de muziek uit de laten voor de rest van de nacht. In de hoop dat alle buren nu konden genieten van hun nachtrust, vervolgden we onze dienst."

Na derde overtreding overgegaan op aanhouding
"Helaas begrepen de bewoner en zijn bezoek onze boodschap niet, want nog geen uur later stond de muziek alweer onverminderd hard en kon de hele straat meegenieten van het gejoel uit de woning. De bewoner weigerde nu echter om ons te woord te staan en bleef rustig doorfeesten. Om de overlast direct te stoppen hebben we hierop, na herhaalden aankloppen, -roepen en -bellen, de deur van de woning geforceerd en twee personen aangehouden."

Afbeelding
Vereniging Ondernemend Sneek en Súdwest-Fryslân verwelkomen bezoekers met open armen Verhalen uit de buurt 32 minuten geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 5 uur geleden
Afbeelding
Het complete gids voor het onderhouden van je hottub of jacuzzi Algemeen 24 apr, 09:03
Afbeelding
Afraw Nation behaalt tweede plaats bij NK van UDO en kwalificeert zich voor EK in Duitsland Algemeen 23 apr, 09:01
Afbeelding
Deze zomervakantie niet al te ver van huis? Dit zijn 4 top vakanties dicht in de buurt! Recreatie & Ontspanning 22 apr, 15:20
Afbeelding
Arena Friso Sneek explodeert na golden set in waanzinnig duel Sport 22 apr, 10:27
Afbeelding
VC Sneek massaal in actie voor maand van de voedselbank Sport 22 apr, 09:00
Afbeelding
Friso Sneek zet forse stap richting finale play offs Sport 19 apr, 14:00