Afbeelding
Foto: Amanda

Amanda uit Sneek geeft haar vrijheid op

Persoonlijke verhalen

Amanda, een social work student uit Sneek, hoopt zich binnenkort te laten opsluiten voor het goede doel. Daarmee steunt ze de organisatie 'Free A Girl'. Aan Rondom Sneek vertelt ze waarom ze mee doet:

`Wereldwijd worden er meer dan 2 miljoen minderjarige meisjes en jongens seksueel uitgebuit. Jaarlijks worden er zo’n 12.000 meisjes van Nepal naar India gebracht om dagelijks te worden verkracht. In Azië geldt de norm hoe meer je betaalt, hoe jonger het meisje waarmee je seks mag hebben. Als ik dit soort dingen lees, zie of hoor dan word ik misselijk. Geen enkel mens verdient het om niet te kunnen beslissen over zijn/haar eigen leven, een kind al helemaal niet. Het gaat mij aan het hart dat dit soort dingen in de wereld gebeuren. Deze minderjarige kindjes worden elke dag opgesloten, mishandeld, gemarteld, vernederd en verkracht.

Stichting Free a Girl is een organisatie die zich hier al elf jaar voor in zet. Zij hebben de afgelopen jaren al meer dan 4500 meisjes kunnen bevrijden uit deze benarde situaties. Ze werken samen met partnerorganisaties in India, Nepal, Bangladesh, Thailand, Laos, Irak, Brazilie en Nederland. Deze organisaties onderzoeken waar de minderjarige meisjes worden vastgehouden en doen dan samen met politie een inval om de meisjes te bevrijden.

Al deze meisjes zijn getraumatiseerd en veel van hen hebben soa’s opgelopen. Ze worden opgevangen in een van de opvanghuizen van Free a Girl of in de overheidsopvang, waar ze medische zorg en trauma behandeling krijgen. Ze kunnen vaak niet terug naar hun families door het stigma. Ieder kind heeft recht op een kansrijke toekomst en daarom worden er door Free a Girl ook beroepsopleidingen en stages aangeboden. Dit is de weg naar vrijheid voor deze kwetsbare meisjes.

De aanpak van straffeloosheid
Alleen het bevrijden en aanbieden van scholing is niet genoeg om voor deze kwetsbare jongeren op te komen en daarom wordt er door stichting Free a Girl ook gewerkt aan de aanpak van straffeloosheid en preventie. Samen met de lokale partnerorganisaties van Free a Girl werken zij hard aan het aanpakken van de straffeloosheid en daarom hebben ze de School for Justice opgericht. Dit is een programma waarbij slachtoffers opgeleid kunnen worden tot de beste advocaten, politieagenten, sociaal werkers, sociologen en journalisten, zodat zij samen met de stichting de strijd aan kunnen gaan tegen kinderprostitutie.

12 uur laten opsluiten
Ik wil graag sociaal werker worden met als doel dit soort kwetsbare meisjes te mogen coachen. Juist daarom vind ik het zo mooi dat Free a Girl zich op alle leefgebieden voor deze kwetsbare meisjes inzet en dat zij de kans krijgen om zelf ook deel uit te maken van de verandering voor de toekomst. Natuurlijk kost dit een hoop geld en dat is waarom ik Free a Girl nu steun. Ik ben geld aan het inzamelen voor deze meisjes die wachten om bevrijd te worden en een betere toekomst staat te wachten. Ik doe mee aan de actie Lock Me Up van Free a Girl en hoop dat mensen mij willen sponsoren. Bij een bedrag van 2500 euro mag ik mij samen met andere deelnemers 12 uren laten opsluiten in een hokje van 1 bij 2 meter. Dit hokje staat symbool voor de gevangenschap van kinderen die dagelijks worden gedwongen om hun lichaam te verkopen. Ik wil mijn vrijheid opgeven en hoop dat jij samen met mij de uitdaging wil aan gaan om mij te sponsoren en nog meer kinderen te bevrijden en een kans op een betere toekomst te bieden! Iedere euro helpt en voor 50 euro kan al een meisje bevrijd worden! Via deze link kunt u mij sponsoren www.lockmeup.nl/deelnemers/amanda

Afbeelding
Visles op OBS de Oudvaart Sneek Algemeen gisteren
Afbeelding
Aantal Friese woningen met zonnepanelen in 2,5 jaar tijd toegenomen met 81,2% Duurzaamheid 12 apr, 08:00
Afbeelding
Herdenk op 4 mei bij het Kazemattenmuseum Verhalen uit de buurt 11 apr, 12:00
Afbeelding
Bijna kwart Nederlanders heeft probleem met stoelgang Gezondheid 11 apr, 10:00
Afbeelding
Dieuwke Kramer uit Sneek maakt debuut als presentatrice bij Tijd Voor Volleybal Sport 10 apr, 15:49
Afbeelding
Dieuwke Kramer uit Sneek maakt debuut als presentatrice bij Tijd Voor Volleybal Sport 10 apr, 10:19
Afbeelding
4 tips voor effectief time management binnen jouw bedrijf Algemeen 9 apr, 11:10
Afbeelding
Swingend Friso Sneek poule winnaar na 3-0 zege op Regioteam Djopzz Zwolle Sport 8 apr, 09:08