Hier de lijst van locaties in Friesland waar je zonder afspraak je corona vaccinatieprikken kunt krijgen.
Hier de lijst van locaties in Friesland waar je zonder afspraak je corona vaccinatieprikken kunt krijgen. Foto: RondOm Vandaag

Vaccinatieprik halen zonder afspraak, op vier locaties in Friesland

Gezondheid Corona nieuws

FRIESLAND - Vanaf maandag 19 juli kun je op vier GGD-locaties in Friesland en in de vaccinatiebus een vaccinatieprik halen tegen het coronavirus zónder dat je er een afspraak voor hoeft te maken. Je kunt er dus volledig op je eigen tijd naartoe gaan, mist dat binnen de openingstijden is natuurlijk. Prikken zonder afspraak na ook in de vaccinatie us van GGD Fryslân.

Het prikken zonder afspraak is vanaf maandag mogelijk in Appelscha, Dokkum, Franeker en Koudum. Dit kan tot halverwege augustus. Daarna sluiten deze locaties. Alleen bij de locaties in Leeuwarden, Drachten, Heerenveen en Sneek gaat het vaccineren na dat moment nog door.

Openingstijden voor prikken zonder afspraak:

Wil je weten wat de openingstijden zijn waarop je je vaccinatie tegen het coronavirus zonder afspraak kunt krijgen? Klik dan op deze link: https://www.ggdfryslan.nl/coronavirus/vaccinatie/locaties/.

Zie hier waar de vaccinatiebus deze week is:

Afspraakloos prikken kan eveneens in de vaccinatiebus. In Leeuwarden staat deze de komende week op het Cambuurplein (dinsdag), Oldegalileën (donderdagochtend), Heechterp (donderdagmiddag) en op dinsdag 27 juli Bilgaard. Vrijdag 23 juli staat de bus in Sint Nicolaasga.

Niet-mobiele mensen binnen twee weken

GGD Fryslân neemt het vaccineren van mensen die thuis voornamelijk aan bed gebonden zijn overvan de huisartsen. Dit liep via thuisvaccinatie.nl. Er waren te weinig artsen om dit te doen. Een aantal niet mobiele mensen wacht nog op hun eerste prik. Zij krijgen deze binnen twee weken, belooft GGD Fryslân.

Bij de eerder genoemde vaccinatielocaties in Appelschap, Dokkum, Franeker en Koudum waar je zonder een afspraak toch een prik halen tegen het coronavirus, krijg je een mRNA vaccin toegediend. Het is niet mogelijk om op deze locatie te kiezen voor het vaccin van fabrikant Janssen.

Er zijn deskundigen op locatie aanwezig om voorlichting te geven of vragen te beantwoorden. Op de locaties wordt – naast de registratie van de eerste prik – direct een vervolgafspraak gemaakt voor een tweede prik op een priklocatie in Leeuwarden, Drachten, Sneek of Heerenveen, deze locaties blijven langer geopend.

Prikken zonder afspraak alleen geldig voor mensen die nog geen prik hebben gehad

Het aanbod ‘prikken zonder afspraak’ is nadrukkelijk en alleen geldig voor mensen die nog geen afspraak hebben gemaakt en dus hun eerste prik nog niet hebben ontvangen. Het is niet mogelijk om zonder afspraak voor een tweede prik naar de locatie te komen.

Bij de deur maakt GGD Fryslân een onderscheid in bezoekers mét en bezoekers zónder afspraak. Wie al wel een afspraak heeft staan komt daarmee in de juiste rij en dus op tijd voor de geplande prik.

Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 4 uur geleden
En film af Nikolaj Arcel
Filmhuis Sneek toont The Promised Land met in de hoofdrol Mads Mikkelsen. Cultuur 10 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
Kleding inzamelingsactie G.V. De Stanfries 4 april in IJlst/Oosthem Sport 27 mrt, 15:27
Afbeelding
Inwoners centraal in gastvrij Súdwest-Fryslân Politiek 27 mrt, 15:25
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00
Afbeelding
VC Sneek H1 wint voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Vocasa H2 Sport 26 mrt, 15:00
Afbeelding
Aanvragen lening voor verduurzamen huis afgelopen 10 jaar verachtvoudigd Duurzaamheid 26 mrt, 08:00