zaterdag 31 oktober, 2020 20:24
Logo rondomvandaag.nl/Sneek
Foto: Agractie

Boeren geven gratis appels weg op vijf locaties in Friesland

  Evenement

Op vijf locaties in Friesland worden zaterdag 17 oktober gratis appels uitgedeeld door Friese boeren, tussen 10.00 en 16.00 uur. Het is onderdeel van een nationale actie waarbij meer dan 150.000 appels worden aangeboden aan het Nederlandse publiek, door agrariërs die aangesloten zijn bij Agractie.nl.


Omdat de appels in kuubskisten worden aangeboden, heet het Kuubkistenactie. In heel Nederland gaat het om honderd steden met gratis appels. De Friese steden en dorpen zijn Bolsward (Appelmarkt), Sneek (Boschplein), Leeuwarden (Wilhelminaplein), Heerenveen (Molenplein) en Drachten (Noordkade). Alle honderd locaties vind je op de link www.agractie.nl/kuubskisten

Winactie met leuke vlog
Agractie heeft er ook een leuke winactie aan gekoppeld. De tien leukste vlogs over deze dag en actie krijgen een ‘Onze Boeren’ muts en sjaal. Agractie meldt: “Maak een vlog met een leuke, positieve, creatieve boodschap bij een van de kuubskisten, post ‘m op social media met de #onzeboeren en stuur ‘m naar actie@agractie.nl! De leukste 10 winnen een Onze Boeren muts én sjaal.”

Meer berichten