Afbeelding

Pascal Arts is de nieuwe directeur-bestuurder van De Tiid

Cultuur

BOLSWARD - Het cultuurhistorisch centrum De Tiid in Bolsward heeft een nieuwe directeur-bestuurder in de persoon van Pascal Arts. Hij is op 15 februari begonnen in zijn functie. De Raad van Toezicht van Stichting HCW De Tiid heeft hem gekozen om het museum in De Tiid te exploiteren en de tentoonstellingen en activiteiten te presenteren. 

Hiermee heeft de stichting een enthousiaste erfgoedprofessional met kennis van musea aangetrokken die het Huis van Verhalen verder zal brengen. Naast de exploitatie, de programmering van tentoonstellingen en het collectiebeheer, staat ook samenwerking met de andere musea en culturele partners in Súdwest-Fryslân op de agenda van de directeur-bestuurder. 

Arts was hiervoor werkzaam als Hoofd Tentoonstellingen & Educatie bij Stichting Texels Museum (Natuurmuseum & zeehondenopvang Ecomare, Vuurtoren Texel, Museum Kaap Skil, en de Oudheidkamer Den Burg) en projectleider tentoonstellingen bij het CODA Museum Apeldoorn en Van Gogh Museum Amsterdam. 

Culturele huiskamer van Súdwest Fryslân

Pascal vertelt: Ik kijk uit naar de samenwerking met alle betrokken partijen en samen te kunnen bouwen aan de culturele huiskamer van Súdwest-Fryslân. Een huiskamer waar iedereen welkom is. In een mooi, innovatief en duurzaam gebouw vol rijke historie en verhalen.”

Stichting HCW De Tiid deelt het gerestaureerde stadhuis met de openbare bibliotheek, het gemeentearchief, een gemeenteloket en een horecavoorziening. Deze organisaties werken samen om een bruisende plek in Bolsward te worden waar iedereen zich welkom voelt.

Eerde Hovinga zorgt voor goede overdacht

De huidige kwartiermaker Eerde Hovinga blijft nog enige tijd betrokken, zodat er een zorgvuldige overdracht van werkzaamheden plaatsvindt. Zo rondt Hovinga de fondsenwerving en de ontwikkeling van het museumconcept af. 

De totale werkzaamheden aan De Tiid zullen vlak voor de bouwvakantie afgerond zijn. Zo kan het museum de deuren openen in september van dit jaar.

Afbeelding
Afbeelding
Visles op OBS de Oudvaart Sneek Algemeen 15 apr, 08:48
Afbeelding
Aantal Friese woningen met zonnepanelen in 2,5 jaar tijd toegenomen met 81,2% Duurzaamheid 12 apr, 08:00
Afbeelding
Herdenk op 4 mei bij het Kazemattenmuseum Verhalen uit de buurt 11 apr, 12:00
Afbeelding
Bijna kwart Nederlanders heeft probleem met stoelgang Gezondheid 11 apr, 10:00
Afbeelding
Dieuwke Kramer uit Sneek maakt debuut als presentatrice bij Tijd Voor Volleybal Sport 10 apr, 15:49
Afbeelding
Dieuwke Kramer uit Sneek maakt debuut als presentatrice bij Tijd Voor Volleybal Sport 10 apr, 10:19
Afbeelding
4 tips voor effectief time management binnen jouw bedrijf Algemeen 9 apr, 11:10
Afbeelding
Swingend Friso Sneek poule winnaar na 3-0 zege op Regioteam Djopzz Zwolle Sport 8 apr, 09:08