Afbeelding

Jong talent-festival VERS! verplaatst naar april

Cultuur

Het jaarlijkse muziekfestival VERS! in Sneek vindt traditiegetrouw plaats begin februari. In verband met de COVID-19-maatregelen is het festival voor jong talent verplaatst naar vrijdag 9, zaterdag 10 april en zondagmiddag 11 april. Om in te spelen op de maatregelen is het programma dit jaar uitgesmeerd over drie dagen. Wie er in april gaan optreden, blijft nog een verrassing.

“Het is natuurlijk sneu voor de talloze jongeren uit Súdwest-Fryslân dat ze niet kunnen optreden”, aldus festivalprogrammeur Kees Romers. “Maar we hebben het programma klaar en kunnen dat uit de kast trekken als er weer evenementen georganiseerd mogen worden.”

Bands en singer-songwriters kan bieden om op te treden

VERS! geeft muzikale bands en singer-songwriters uit de regio de kans om op te treden voor een groot publiek. Het festival trekt ieder jaar circa duizend bezoekers. Naast jong talent staan er landelijk bekende artiesten op de podia. De ‘grote namen’ geven voorafgaand aan het festival workshops en treden bij VERS! op met de jongeren. 

Topgasten gehad in de voorgaande edities zoals Elske DeWall

De afgelopen edities waren onder meer Ruben Hein, Broken Brass, Elske DeWall, Eric Vloeimans en New Cool Collective te gast. Om in te spelen op de maatregelen is het programma dit jaar uitgesmeerd over drie dagen. Wie er in april gaan optreden, blijft nog een verrassing.

VERS! is een productie van Cultuur Kwartier Sneek en vindt plaats bij Kunstencentrum Atrium, Het Bolwerk en Theater Sneek (Noorderkerkzaal). Speedbooks is ook in 2021 hoofdsponsor van het festival.

Afbeelding
Afbeelding
Friso Sneek zet forse stap richting finale play offs Sport 10 minuten geleden
Afbeelding
Het kiezen van de juiste auto- of motorverzekering Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 6 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Friso Sneek treft runner up Draisma Dynamo in halve finale Sport 18 apr, 09:06
Afbeelding
Ontdek Kinderdans bij Kunstencentrum Atrium! Cultuur 17 apr, 10:48
Afbeelding
Visles op OBS de Oudvaart Sneek Algemeen 15 apr, 08:48
Afbeelding
Aantal Friese woningen met zonnepanelen in 2,5 jaar tijd toegenomen met 81,2% Duurzaamheid 12 apr, 08:00