Digitale infoweek is de start van Kunstencentrum Atrium | RondOm Vandaag regionaal nieuws voor Sneek en omstreken
woensdag 20 januari, 2021 04:55
Logo rondomvandaag.nl/Sneek
Foto: Kunstencentrum Atrium

Digitale infoweek is de start van Kunstencentrum Atrium

  Cultuur

Kunstencentrum Atrium uit Sneek begint in de tweede helft van het cursusjaar 2020-2021 met een digitale informatieweek. De tweede seizoenshelft start traditiegetrouw begin januari met een informatieavond in het Atrium in Sneek. Vanwege de lockdown is dat nu niet mogelijk.


Vaak hebben de belangstellenden bij de jaarwisseling een goed voornemen gemaakt; eindelijk die langgekoesterde, creatieve wens laten uitkomen. Een avond in het Atrium is helaas door de coronamaatregelen nu niet mogelijk. Omdat in januari en februari meerdere cursussen van start gaan, al dan niet digitaal, is het via (beeld)bellen met de afdelingshoofden toch mogelijk om meer te weten te komen over het actuele aanbod. Informatie over het aanbod is ook te vinden op de website.

Voor het eerst breakdance bij de dansopleiding

De dansafdeling biedt dit voorjaar voor het eerst breakdance aan. De lessen zijn voor kinderen en jongeren. Terug van weggeweest is jongensdans, waar stoere kerels tussen de 6 en 8 jaar de basis van dansen leren. Andere cursussen die van start gaan: djembé (jongeren, volwassenen), toveren met muziek (kinderen 5-7 jaar), tekenen en schilderen (kinderen, jongeren, volwassenen).

Ook is er portret- en modeltekenen en schilderen (volwassenen), keramiek (jongeren, volwassenen), beeldhouwen (volwassenen), fotografie (volwassenen), grimeren (jongeren, volwassenen), theatermaken (kinderen) en improvisatietheater (volwassenen). De cursussen vinden plaats in Sneek. Djembé wordt ook in Bolsward aangeboden. Als de coronamaatregelen het toelaten, zijn er gratis proeflessen theatermaken (20 januari) en improvisatietheater (21 januari).

Wat Kunstencentrum Atrium in coronatijd doet:

Bij de muziekafdeling wordt tot en met dinsdag 19 januari zoveel mogelijk digitaal lesgegeven. Daarna vinden er als het mee zit weer fysieke lessen plaats. Ensembles, koren, orkesten en andere muziekgroepen repeteren momenteel niet in verband met de coronamaatregelen.

Wat betreft de afdeling dans: de dansdocenten verzorgen online activiteiten en geven digitale lessen.

Musical The Wiz gaat als het goed is door in april

Met betrekking tot de musical: de leerlingen van MUZT Musicalopleiding repeteren op allerlei manieren voor de jaarlijkse grote MUZT-musical. In december werd de naam van de nieuwe voorstelling onthuld: The Wiz. De musical is in april te zien in Theater Sneek (onder voorbehoud). De audities voor MUZT seizoen 2021-2022 vinden plaats in juni en augustus.

Op het gebied van theater en beeldende kunst worden de meeste cursussen van de afdelingen theater en beeldende kunst alleen fysiek gegeven. Theatermaken voor kinderen en fotografie worden wel digitaal aangeboden. De voorjaarscursussen gaan van start zodra de coronamaatregelen het toelaten.

Meer berichten