"Ik droom ervan om een kerstalbum te maken." Foto: William Rutten

Wordt Elske DeWall de nieuwe Mariah Carey?

Cultuur

Elske deWall is dol op Kerst en heeft één bijzondere kerstwens: een eigen kerstalbum uitbrengen. “Dat lijkt me zo gaaf!”. Dit jaar ligt de focus met Kerst vermoedelijk meer op het zingen van slaapliedjes, aangezien de zangeres op 8 december moeder is geworden van dochter Neva Victoria. Maar desondanks zullen de kerstklassiekers in huize DeWall ongetwijfeld voorbij komen.

“Ik houd heel erg van Kerst. Ik vind het een heerlijke tijd, met alles wat erbij hoort. Voor mij is het een belangrijke feestdag.” Ze wacht weliswaar ieder jaar tot Sinterklaas het land uit is, om op 6 december los te kunnen gaan met de boom en de nodige kerstversiering. “Ik vind het optuigen van de boom altijd zo gezellig. Ik zou het graag al eerder doen, maar de regel bij ons thuis is dat we daarmee wachten tot na Sinterklaas.”

Favoriete kerstalbum

Kerstmuziek speelt een belangrijke rol in de decembermaand. “Daar kan ik enorm van genieten.” Lachend: “Ook in de zomer hoor.” Favoriet is het kerstalbum van Mariah Carey. “Het is alweer 25 jaar geleden dat het is uitgebracht, maar daarop zingt ze nog als een malle.” All I want for Christmas is daarvan het bekendste nummer, die iedereen wel mee weet te zingen.

“Het is een droom van mij om nog een keer een kerstalbum te maken”

Een nieuwere favoriet is het kerstalbum van de Engelse Jessie J dat in 2018 uit kwam. “This Christmas Day heet het. Ze zingt daar onder meer Silent Night op en hoe ze dat zingt: is zo prachtig, zo mooi.”

Lekkerste kerstnummers

In 2017 heeft deWall al eens een kerstnummer opgenomen: ‘Last Christmas, One Last Time’. Ze deed dat voor een compilatiealbum van Sky Radio met de lekkerste en mooiste kerstnummers, gezongen door de beste zangeressen van Nederland. “Dat was heel leuk om te doen. Het nummer wat ik zong was een van de nieuwe songs, speciaal voor dit album geschreven.”

Het smaakt naar meer. “Ik denk er al heel lang over na om zoiets te maken. Maar wil je zo’n album in november uitbrengen dan moet het de zomer ervoor al klaar zijn.” Dit jaar was dat vanwege corona en haar zwangerschap geen geschikt jaar voor. Wanneer dan wel, weet ze nog niet. “Het is in ieder geval een droom van mij om nog een keer een kerstalbum te maken. En of het dan Nederlandstalig is of alleen echte Engelstalige Kerst Classis, dat weet ik nog niet. Maar het zit in ieder geval in de pijplijn.”

Begin december spraken we DeWall uitgebreid over haar zwangerschap, nieuwe plaat en corona. Lees hier het interview met de Friese zangeres. 

Afbeelding
Friso Sneek zet forse stap richting finale play offs Sport 21 uur geleden
Afbeelding
Het kiezen van de juiste auto- of motorverzekering Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 19 apr, 08:00
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Afbeelding
Friso Sneek treft runner up Draisma Dynamo in halve finale Sport 18 apr, 09:06
Afbeelding
Ontdek Kinderdans bij Kunstencentrum Atrium! Cultuur 17 apr, 10:48
Afbeelding
Visles op OBS de Oudvaart Sneek Algemeen 15 apr, 08:48
Afbeelding
Aantal Friese woningen met zonnepanelen in 2,5 jaar tijd toegenomen met 81,2% Duurzaamheid 12 apr, 08:00