Afbeelding
Foto: Verhalenavond

Verhalenavond op meer dan vijftig locaties in Friesland gaat door

Cultuur

Verhalenavond vindt dit jaar voor de derde keer plaats. Het evenement waarbij verhalen verteld worden, is zowel ‘groots’ in omvang als kleinschalig in uitvoering. En dus coronaproof. Overal in Fryslân doen vertellers mee en worden verhalen verteld aan kleine groepen mensen. Hierdoor worden de verhalen misschien nog wel extra bijzonder en exclusief.

Zo is er in Tytsjerk een verhaal in de kerk en in het dorpshuis wat vier keer wordt verteld voor een groep van maximaal tien personen. Vol is dan ook echt vol want niet alleen de organisatie volgt de regels van het RIVM ook de vertellers denken hier goed over na en willen hierin geen risico nemen. Naast grotere locaties zoals kerken en dorpshuizen zijn er ook vertellers die hun verhaal buiten gaan vertellen, Tiny Weidenaar uit Niawier gaat dit bijvoorbeeld doen, maar dan wel bij de houtkachel.

Thema ‘Het Virus’ leidt tot veel aanmeldingen
Verhalen rondom het thema ‘Het Virus’ zijn er klaarblijkelijk genoeg. Al meer dan vijftig vertellers en locaties doen mee. Zo is er een verhaal over een fotovirus, een kampeervirus maar ook verhalen over de pest in de oude gevangenis van Leeuwarden bijvoorbeeld. Het treintje van Leeuwarden, oftewel City Train Leeuwarden, doet ook mee! dbieb laat vertellers in het treintje verhalen vertellen en brengt zo bezoekers van locatie naar locatie terwijl ze onderweg ook nog een verhaal horen.

Iedereen kan en mag meedoen! Vertellers kunnen zich aanmelden tot 23 oktober via verhalenavond.nl. Op de site staan tips en ondersteunende informatie om coronaproof mee te doen aan de Verhalenavond op 6 november. Hou de website www.verhalenavond.nl in de gaten voor het laatste nieuws en de agenda.

Foto ter illustratie
Woonwagenlocatie Sneek wordt uitgebreid met 14 nieuwe standplaatsen Wonen 1 uur geleden
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 20 uur geleden
En film af Nikolaj Arcel
Filmhuis Sneek toont The Promised Land met in de hoofdrol Mads Mikkelsen. Cultuur 28 mrt, 13:28
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
Kleding inzamelingsactie G.V. De Stanfries 4 april in IJlst/Oosthem Sport 27 mrt, 15:27
Afbeelding
Inwoners centraal in gastvrij Súdwest-Fryslân Politiek 27 mrt, 15:25
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00