vrijdag 30 oktober, 2020 01:41
Logo rondomvandaag.nl/Sneek
Foto: JANNA_BLOM

Kinderlegofeest bij Modelspoormuseum is per direct gestopt

  Cultuur

Het kinderlegofeest ‘Festijn van Bouwsteentjes’ in het Modelspoormuseum in Sneek is per direct gestopt, vanwege de coronamaatregelen van de regering. Directeur Jan Willem van Beek: “Tot onze grote spijt hebben we moeten besluiten het Festijn van Bouwsteentjes te moeten stoppen. Het festijn zou nog open zijn tot en met zondag 18 oktober.”


Van Beek: “Het kabinet heeft aangekondigd dat alle evenementen vanaf 14 oktober 22.00 uur voor de komende vier weken zijn verboden. Wij als museum zijn ook nog eens gebonden aan een extra noodverordening van de gemeente Sudwest Fryslân. Tot gisteravond 22.30 uur is er intensief contact geweest met gemeente SWF en ons bestuur om tot kijken of er een passende oplossing gevonden kon worden.”

Teleurstelling na weken van voorbereiding
“Voor ons is het een grote teleurstelling. Na weken van voorbereiding, een goede start van ons festijn volgens alle corona regels en ook nu met de nieuwe aanscherpingen. Helaas, het mag niet zo zijn. Maar het is ook teleurstellend voor de bezoekers, tenslotte hadden die zich ook verheugd, met hun kinderen, op een leuk uitje.”

Duitse Stoomweek gaat wel door
“Onze activiteit ‘Duitse Stoomweek’ kan wel doorgaan in ons museum. Ook dan moet u wel even reserveren. Ook de Lego speurtocht in de binnenstad van Sneek gaat gewoon door. Bij verschillende winkeliers en ons museum kun je deelnemerskaarten ophalen en inleveren bij ons museum.”

Meer berichten