Afbeelding
Foto: JANNA_BLOM

Kinderlegofeest bij Modelspoormuseum is per direct gestopt

Cultuur

Het kinderlegofeest ‘Festijn van Bouwsteentjes’ in het Modelspoormuseum in Sneek is per direct gestopt, vanwege de coronamaatregelen van de regering. Directeur Jan Willem van Beek: “Tot onze grote spijt hebben we moeten besluiten het Festijn van Bouwsteentjes te moeten stoppen. Het festijn zou nog open zijn tot en met zondag 18 oktober.”

Van Beek: “Het kabinet heeft aangekondigd dat alle evenementen vanaf 14 oktober 22.00 uur voor de komende vier weken zijn verboden. Wij als museum zijn ook nog eens gebonden aan een extra noodverordening van de gemeente Sudwest Fryslân. Tot gisteravond 22.30 uur is er intensief contact geweest met gemeente SWF en ons bestuur om tot kijken of er een passende oplossing gevonden kon worden.”

Teleurstelling na weken van voorbereiding
“Voor ons is het een grote teleurstelling. Na weken van voorbereiding, een goede start van ons festijn volgens alle corona regels en ook nu met de nieuwe aanscherpingen. Helaas, het mag niet zo zijn. Maar het is ook teleurstellend voor de bezoekers, tenslotte hadden die zich ook verheugd, met hun kinderen, op een leuk uitje.”

Duitse Stoomweek gaat wel door
“Onze activiteit ‘Duitse Stoomweek’ kan wel doorgaan in ons museum. Ook dan moet u wel even reserveren. Ook de Lego speurtocht in de binnenstad van Sneek gaat gewoon door. Bij verschillende winkeliers en ons museum kun je deelnemerskaarten ophalen en inleveren bij ons museum.”

Afbeelding
Het complete gids voor het onderhouden van je hottub of jacuzzi Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Afraw Nation behaalt tweede plaats bij NK van UDO en kwalificeert zich voor EK in Duitsland Algemeen 23 apr, 09:01
Afbeelding
Deze zomervakantie niet al te ver van huis? Dit zijn 4 top vakanties dicht in de buurt! Recreatie & Ontspanning 22 apr, 15:20
Afbeelding
Arena Friso Sneek explodeert na golden set in waanzinnig duel Sport 22 apr, 10:27
Afbeelding
VC Sneek massaal in actie voor maand van de voedselbank Sport 22 apr, 09:00
Afbeelding
Friso Sneek zet forse stap richting finale play offs Sport 19 apr, 14:00
Afbeelding
Het kiezen van de juiste auto- of motorverzekering Algemeen 19 apr, 11:14
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 19 apr, 08:00