zaterdag 31 oktober, 2020 19:56
Logo rondomvandaag.nl/Sneek
<p>Marokkaanse film ADAM</p>

Marokkaanse film ADAM

(Foto: Filmhuis Sneek)

Filmhuis Sneek vertoont Marokkaanse film ADAM

  Cultuur

Filmhuis Sneek vertoont op 26 en 27 oktober de Marokkaanse film ADAM van Maryam Touzani. De film is volgens een recensie van de VPRO ‘een mooie, ingetogen ode aan solidariteit en moederschap’ en vertelt hoe twee vrouwen elkaar een toekomst bieden in het Marokko van nu.


In Casablanca gaat de zwangere, ongetrouwde Samia van deur naar deur op zoek naar een dak boven haar hoofd. Wanneer ze aanklopt bij Abla blijft ook haar deur in eerste instantie gesloten. Maar als weduwe en alleenstaande moeder van de 8-jarige Warda, weet Abla hoe moeilijk het leven in Marokko kan zijn en ze laat de jonge vrouw uiteindelijk toch toe. Geleidelijk vinden ze steeds meer steun bij elkaar en gaat Samia aan de slag in Abla’s bakkerij. Samen bakken ze de heerlijkste Marokkaanse lekkernijen.

Adam ging op in première op het Filmfestival van Cannes, waar de film werd geselecteerd voor Un Certain Regard. Op het Internationaal Filmfestival van Rotterdam (IFFR) werd de film omarmd door het publiek met een score van maar liefst 4.6 (van 5) in de publiekspoll.

In het filmhuis wordt deze film op 26 en 27 oktober vanaf 20.00 uur vertoond.

Meer berichten