zaterdag 8 augustus, 2020 19:03
Logo rondomvandaag.nl/Sneek

The Little Comrade

  Cultuur

SNEEK - Filmhuis Sneek vertoont in samenwerking met CineSneek op dinsdagavond 10 de
cember een film. De voorstelling begint om 20.00 uur, met een korte inleiding op de film. Op tien december is dit de film 'The Little Comrade', een boekverfilming van twee autobiografische romans van Leelo Tungal, een geliefd auteur in Estland.


Het is 1950 en Sovjet-Estland gaat gebukt onder de Stalinistische terreur. Als de moeder van de 6-jarige Leelo wordt afgevoerd, zegt ze tegen haar: 'als je je goed gedraagt, zal ik snel terug zijn'. Woorden die Leelo niet kan vergeten. Ze doet daarom haar uiterste best om braaf te zijn, maar wat precies goed en fout gedrag is, wordt steeds verwarrender. Waarom is de Estlandse vlag ineens verboden? Wie is toch die vijand van het volk? En waarom hangen die enge agenten van de binnenlandse veiligheidsdienst rond hun huis?

Ondanks alle pogingen om zich goed te gedragen, rolt Leelo van het ene probleem in het andere. En diep van binnen groeit bij het kleine meisje de angst dat het haar schuld is dat haar moeder nog steeds niet thuis is… The Little Comrade is een indrukwekkende film die de jaren vijftig in Sovjet-Estland vanuit een uniek perspectief in beeld brengt. Het verhaal is gebaseerd op twee autobiografische romans van Leelo Tungal, een geliefd auteur in Estland.

Meer berichten