Webinar over circulair koken door Gerard Voskuilen.
Webinar over circulair koken door Gerard Voskuilen. Foto: ROC Friese Poort

Webinar gezond en circulair koken bij ROC Friese Poort

Culinair

Vanwege de week van de circulaire economie kan vrijdag 5 februari iedereen die dat wil en interessant vindt meedoen aan een webinar van kok Gerard Voskuilen van ROC Friese Poort. Het gaat over hoe je gezond en circulair kunt koken. Circulair betekent kort gezegd dat je de aarde niet uitput voor jouw voeding. Het gratis te bezoeken webinar duurt van 12.00 tot 13.15 uur.

ROC Friese Poort meldt in een persbericht: “Van 1 tot en met 6 februari 2021 is het de Week van de Circulaire Economie: een economie waarin we slimmer en anders omgaan met grondstoffen. Belangrijk, want ieder jaar teren we in op de reserves van de planeet. De Earth Overshoot Day,  de dag waarop we hebben verbruikt wat de aarde in een jaar aan grondstoffen kan leveren, viel in 2020 al op 22 augustus.”

‘De aarde wordt in een hoog tempo opgemaakt’

“Minder biodiversiteit, meer ontbossing, bodemerosie en CO2-uitstoot zijn gevolgen. De aarde wordt in een hoog tempo opgemaakt. We kunnen dit veranderen. Daarvoor zijn er veel mogelijkheden om toe te passen in het dagelijks leven. Door circulair te koken en kopen bijvoorbeeld. Zo creëer je impact vanuit de  eigen keuken en de eigen portemonnee.”

In Nederland 34 kilo voedsel per persoon per jaar ongebruikt weggegooid

“Het zet zoden aan de dijk. Want wist je dat we in Nederland per jaar bijna 34 kilo aan voedsel per persoon ongebruikt weggooien in de afvalbak? In supermarkten ligt voedsel vaak verpakt in plastic. Ook veel voedsel komt van ver weg. Gesleep met voedsel, plastic, verspilling, koken op gas: het draagt allemaal negatief bij aan de ecologische voetafdruk.”

“Maar – hoe pak je dat nu aan? Wil je minder voedselverspilling? Tips om duurzamer te kopen en te koken? Geïnspireerd worden om met lokale ingrediënten aan de slag te gaan? Kom dan via onze live-stream virtueel bij ons aan tafel. Kijk in de pannen van live kokende circulaire kok Gerard Voskuilen en zijn studenten op het ROC Friese Poort Sneek.”

Tijdens de webinar is het mogelijk om vragen te stellen

“Tijdens het webinar is het mogelijk vragen te stellen in de chat. Wij verzamelen en beantwoorden een selectie aan het einde. Ga je ook meekijken?Aanmelden is niet verplicht. Aanmelden mag overigens wel, via het Servicepunt Circulair en de link: https://servicepunt-circulair.nl/nieuws/programma-natuur-en-milieufederaties-tijdens-de-week-van-de-circulaire-economie/.”

Afbeelding
Friso Sneek zet forse stap richting finale play offs Sport gisteren
Afbeelding
Het kiezen van de juiste auto- of motorverzekering Algemeen 19 apr, 11:14
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 19 apr, 08:00
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Afbeelding
Friso Sneek treft runner up Draisma Dynamo in halve finale Sport 18 apr, 09:06
Afbeelding
Ontdek Kinderdans bij Kunstencentrum Atrium! Cultuur 17 apr, 10:48
Afbeelding
Visles op OBS de Oudvaart Sneek Algemeen 15 apr, 08:48
Afbeelding
Aantal Friese woningen met zonnepanelen in 2,5 jaar tijd toegenomen met 81,2% Duurzaamheid 12 apr, 08:00