zondag 20 september, 2020 03:26
Logo rondomvandaag.nl/Sneek

Elke man; jong, oud, modern, chique of hip kan terecht bij By Nico’s Mannenmode

  Bedrijf in beeld

Sinds september vorig jaar is er een nieuwe herenmodezaak in Bolsward. Elke man, jong, oud, modern, chique of hip kan terecht bij By Nico's Mannenmode. Nico Galema is constant bezig zijn collectie te vernieuwen. Hij trekt nieuwe merken aan en heeft als één van de eersten de nieuwste collectie van bekende merken als Tommy Hilfiger, Calvin Klein en Cavallaro in zijn winkel hangen. 

Een mannenmodezaak die zowel jonge mannen als wat oudere heren kan bedienen. Dat was het concept waar Nico in 2019 al een tijdje mee rond liep. Al jaren deed hij ervaring op in de herenmode en hij miste het contact met jongere klanten. "Ik ben zelf enorm fan van Tommy Hilfiger," vertelt Nico: "Veel mannen, vooral jongeren, vroeger erna bij mijn oude werkgever. Zelf vind ik het mooi en sta ik achter het merk. Ik wist gelijk dat als ik ooit een eigen winkel start dat ik dan ook deze merken zou willen verkopen en zo de jongeren kon bedienen."

Ondernemen in Bolsward
In 2019 kreeg Nico de kans om zijn eigen winkel te openen. By Nico's Mannenmode openden zijn deuren aan de Appelmarkt in september. Nico moest natuurlijk wennen aan zijn nieuwe rol als ondernemer: "Tuurlijk was het spannend. Ik zag vooral op tegen de boekhouding, het financiële gedeelte van de zaak, maar ik heb de juiste mensen bij de arm genomen. Het bevalt me juist heel erg. De winkel zit op een prachtige a-locatie in het centrum van Bolsward en ik merk dat we zeker een gunfactor hebben van de mensen en ondernemers om ons heen. Het gaat eigenlijk boven verwachting goed. Aan het begin was ik bang dat het concept van de winkel niet goed zou uitpakken, maar het omgekeerde is waar. Het gaat juist boven verwachting goed met de zaak."

De keuze is reuze
Het ondernemen bevalt Nico dus wel, ook al gooit het ook uitdagingen op zijn pad. "Ik ben constant bezig met het vernieuwen van de collectie. Er zijn zoveel mooie dingen op de markt en ik vind het, net als elke shopper, ontzettend moeilijk om mij te houden aan het budget. Ik ben constant keuzes aan het maken: Welke merken wil ik toevoegen? Welke collecties zijn het mooist en het populairst? Het is ontzettend leuk werk om als één van de eerste nieuwe collecties te zien en die dan te presenteren, maar keuzes maken blijft lastig."

Trouwkostuums
De collectie van By Nico's Mannenmode zal ook in februari weer worden vernieuwd. Onder andere met het broekenmerk Amsterdenim en het kledingmerk Gant. Daarnaast kan je natuurlijk de nieuwste collectie van Calvin Klein weer in de winkel vinden. Ook nieuw in de winkel zijn de trouwkostuums voor mannen. Nico: "We hebben prachtige pakken van het merk Wilvorst." 

'Say Yes to the Dress'-taferelen, inclusief hysterische bruid en huilende moeder, zul je bij bruidegommen niet zo snel vinden. Nu Nico een aantal keren aanstaande bruidegommen heeft geholpen kan hij erover mee praten: "Nee, mannen willen er vaak geen groot project van maken. Het liefst slagen ze in één winkel en duurt het niet langer dan twee uren. Ik vind dat logisch en hou daar rekening mee als verkoper. Geen gedoe, gewoon mooie, nette pakken waar je je goed in voelt."

Iedereen welkom
De winkel in Bolsward heeft een mooi, industrieel uiterlijk. Een grote tafel in het midden waar je aan kan zitten en kan genieten van een kopje lekkere koffie. In de winkel kan elke man wat vinden. Jong, oud, chique, modern of hip, voor iedereen is ruimte. Om de winkel overzichtelijk te houden heeft Nico onderscheid gemaakt: "Het voorste gedeelte is voor de jongemannen, hier kun je onder andere Calvin Klein en Tommy vinden. Achter vind je de volledige kostuums en in het midden kunnen de wat oudere heren terecht."

Zijn concept werkt, steeds meer mensen weten By Nico's Mannenmode te vinden. Dat ligt natuurlijk niet alleen aan het assortiment, maar ook aan het persoonlijke advies en de fijne sfeer in de winkel: "Je ziet tegenwoordig dat de winkelstraat het moet opnemen tegen de grote online zaken. Dan is het belangrijk dat je uitblinkt. De ervaring die iemand in de winkel krijgt is net zo belangrijk dan de merken die je verkoopt. Dat merk ik elke dag.)

Piet Paulusma
Steeds meer mannen weten By Nico's Mannenmode al te vinden, maar ook trouwe klanten voelen zich nog steeds welkom bij Nico: "In de 23 jaar dat ik al in deze business werk heb ik sommige klanten echt leren kennen. Zij komen al jaren terug om door mij geholpen te worden en tot mijn geluk weten ze mij ook nu weer te vinden." 

Eén van zijn klanten is Piet Paulusma. Al een aantal jaren kleed hij namens zijn oude werkgever de weerman wanneer hij voor de camera verschijnt. Ook Piet bleef een trouwe klant toen Nico voor zichzelf begon: "De dag dat mijn zaak openende stond hij met zijn cameraploeg op de stoep. Voor de winkel deed hij zijn weerbericht en ik mocht een klein praatje houden. Ik had hem die dag gekleed in een sweater van Tommy en heb die week gelijk 25 nieuwe moeten bestellen, zo populair waren ze."

By Nico's Mannenmode is een gezellige winkel waar elke man terecht kan voor mooie merkkleding. Nico staat altijd voor u klaar om je te helpen met uw keuze. Je bent van harte welkom om ook een kijkje te nemen, de koffie staat klaar. 

Meer berichten