Afbeelding

Van bezorger tot franchisenemer, Rick’s weg naar Sneek

Bedrijf in beeld

De nieuwe franchisenemer van Domino's pizza Sneek doet zijn verhaal

SNEEK - Rick Koster is de nieuwe franchisenemer van de Domino's Pizza aan de Gedempte Pol in Sneek. Al een paar maanden runt hij de zaak met veel plezier: "We willen de allerbeste pizza zo snel mogelijk naar de klant brengen. Daar zetten we ons  de volle 100% voor in."

Rick begon jaren geleden als een doodnormale pizzabezorger, een baantje dat zoveel jongeren hebben gehad. In Hoogeveen scheurde hij op een scooter voor de plaatselijke Domino's pizza, een bezorger vanaf het eerste uur: "Ik behoorde tot de eerste lichting personeel en was erbij toen de winkel werd geopend. Het was erg leuk werk en ik kreeg steeds meer verantwoordelijkheden. Eerst werd ik pizzamaker in de winkel, toen shiftrunner. Ik werd verantwoordelijk voor het dagelijks reilen en zeilen van de zaak."

De eigenaren van Domino's Pizza Hoogeveen en Rick konden het goed met elkaar vinden. Samen hebben ze heel wat uurtjes keihard gewerkt om de klanten te voorzien van heerlijke, warme pizza's. "Ik zag hoe zij steeds meer winkels openden en ook bij mij begon het te kriebelen. Dat zag ik ook wel zitten."

Rick volgde destijds op Windesheim in Zwolle, de opleiding; small business en retail management, en daarbij hoorde een stage. Hiervoor opende hij samen met de eigenaren van de vestiging in Hoogeveen een franchise in Haaksbergen. Een half jaar werkten ze keihard, maar de vestiging bleek niet voor hen te zijn weggelegt. Het zat te ver weg van alles. Een flinke klap natuurlijk, maar Rick gooide de handdoek niet in de ring. "Ik begon als manager in Hoogeveen, een stapje hoger weer dan shiftrunner, en ging gelijk kijken naar de volgende uitdaging. Ik had de smaak te pakken."

Na een aantal maanden kwam Friesland in zicht, Sneek zocht een nieuwe franchisenemer. Ondertussen heeft Rick niet stilgezeten. Naast zijn dagelijkse werkzaamheden als manager van de Domino's in Hoogeveen stapte hij in het traject om zich op te laten leiden tot een echte franchisenemer van Domino's Pizza. 

Na zeven maanden was het zover, Rick mocht zich officieel franchisenemer noemen en begon in Sneek. Er waren een aantal dingen die gelijk op zijn to-do lijst kwamen te staan: "Allereerst moest alles weer op het juiste peil komen te staan. Het personeel nam ik over en uiteraard moesten we even aan elkaar wennen. Natuurlijk hadden we niet dezelfde standaarden, dus die moesten eerst gelijk getrokken worden. In de korte tijd dat we samenwerken zijn ze dichter bij elkaar gekomen, en dat merk je aan de kwaliteit van de producten en de sfeer op de werkvloer." 

Er was nog één, heel belangrijk punt, wat Rick gelijk op de schop wilde gooien; de prijzen. "De afgelopen jaren had de vorige franchisenemer de prijzen wat verhoogd. Ik heb ze gelijk weer naar beneden getrokken. We willen graag betaalbaar blijven.

De dagelijkse bezigheden van Rick zijn niet echt veranderd. Nog steeds staat hij dagelijks in de pizzeria te bakken, maar nu is dat zijn eigen zaak. Dat brengt verantwoordelijkheden met zich mee: "Ik wist dat ik voor een groot deel hetzelfde werk zou doen als dat wat ik deed in Hoogeveen, maar natuurlijk was het spannend. Nu moest ik bijvoorbeeld ook de marketing oppakken. Ik moest bedenken; hoe krijg ik nieuwe klanten en hoe zorg ik ervoor dat mijn eigen klanten terug blijven komen?"

"We streven ernaar om de pizza altijd binnen 20 minuten af te leveren aan de deur. Dat wedstrijdje, dat vind ik prachtig. Zo snel mogelijk de beste pizza draaien en beleggen en dan hup de oven in. Zodra hij eruit komt in de doos, in de tas en gaan, zodat de klant altijd een overheerlijke en warme pizza heeft. Die spanning, dat vind ik heerlijk."

Rick doet ook mee aan een paar landelijke acties van Domino's Pizza. Een mooi voorbeeld is het puntensparen. Bij elke besteding van minimaal tien euro krijgt de klant tien punten en bij zestig punten krijgt hij of zij een gratis pizza. Naast deze actie zijn er nog verschillende andere acties welke op dominos.nl te vinden zijn en via de Domino's Deals app.

Volg en like Domino's Pizza Sneek op Facebook

Rick verwelkomt u graag in zijn winkel!

Domino's Pizza Sneek
Gedempte Pol 32
8601 BZ Sneek

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 30 minuten geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 12 uur geleden
En film af Nikolaj Arcel
Filmhuis Sneek toont The Promised Land met in de hoofdrol Mads Mikkelsen. Cultuur 19 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
Kleding inzamelingsactie G.V. De Stanfries 4 april in IJlst/Oosthem Sport 27 mrt, 15:27
Afbeelding
Inwoners centraal in gastvrij Súdwest-Fryslân Politiek 27 mrt, 15:25
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00
Afbeelding
VC Sneek H1 wint voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Vocasa H2 Sport 26 mrt, 15:00