Afbeelding

De Stiekeme Stoker bestaat 10 jaar

Bedrijf in beeld

Tien jaar geleden ontstond bij De Stiekeme Stoker het idee om van aangekochte jenever een kruidendrank te maken. Dat bleek nog niet zo makkelijk, maar na uitvoerige research en het bouwen van een eigen distilleerketel was ketel 1 in 2010 een feit. Dit jaar bestaan ze tien jaar, en speciaal daarvoor brengen ze een Beerenburg uit met 10% meer alcohol als normaal.

Na de originele eerste tien liter van ketel 1 is er in 2010 en de jaren daarna veel geëxperimenteerd met het laten trekken van de verkregen 'jenever' op kruiden. In 2012 was het eindelijk zover! Na veel mislukte sessies was er uiteindelijk gelukt om een redelijke Beerenburg te maken.

Vanuit de horeca was er veel interesse in een Beerenburg die op ambachtelijke wijze is gestookt. Daarom werd er besloten een bedrijf op te richten. Doordat in de volksmond de bijnaam "de stiekeme Stoker" vaak werd genoemd, was vanaf dat moment Distilleerderij "De Stiekeme Stoker" een feit. Er werden vergunning aangevraagd en nieuwe ketels gekocht. In 2013 worden de eerste liters van FRYSKE BEARENBURCH officieel verhandeld aan plaatselijke (Bolsward) slijterij en horeca.

In de jaren daarna begon De Stiekeme Stoker, naast hun Beerenburg, ook met het maken van andere drankjes. Bijvoorbeeld de Beerenburg-Likeur, en de Oenema Fryske Graenjenever  en het Amaretsje fan Mouike Tetsje. In 2016 kreeg FRYSKE BEARENBURCH een nieuwe naam: OENEMA FRYSKE BEARENBURCH.

In 2019 kan De Stiekeme Stoker terugkijken op een mooie tien jaar waar ze vele liefhebbers hebben kunnen verblijden met heerlijke ambachtelijke dranken. Speciaal voor het jubileum brengen ze een nieuwe Beerenburg uit die 41% alcohol bevat. Dit is 10% meer dan een normale Beerenburg (31%), dus voor elk jaar 1% erbij. Binnenkort kunt u deze Beerenburg krijgen bij slijterij of bestellen op de site van De Stiekeme Stoker. Hier kunt u uiteraard ook hun andere ambachtelijke dranken verkrijgen.

www.destiekemestoker.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Het kiezen van de juiste auto- of motorverzekering Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 4 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Friso Sneek treft runner up Draisma Dynamo in halve finale Sport 18 apr, 09:06
Afbeelding
Ontdek Kinderdans bij Kunstencentrum Atrium! Cultuur 17 apr, 10:48
Afbeelding
Visles op OBS de Oudvaart Sneek Algemeen 15 apr, 08:48
Afbeelding
Aantal Friese woningen met zonnepanelen in 2,5 jaar tijd toegenomen met 81,2% Duurzaamheid 12 apr, 08:00
Afbeelding
Herdenk op 4 mei bij het Kazemattenmuseum Verhalen uit de buurt 11 apr, 12:00