Afbeelding
Foto: FotoTekst.nl

VIDEO Autotestdag 2020 met Raynaud Ritsma: “Met deze Alfa Romeo Giulia B-Tech heb je gelijk bekijks”

Autotestdag 2020 AUTOTESTDAG 2020

LEEUWARDEN - Schoorvoetend gaf Raynaud Ritsma de sleutels van de Alfa Romeo Giulia B-Tech terug aan de verkoopadviseur van autodealer Jelle Talsma. “Wat een auto”, zegt hij met zijn kenmerkende glimlach op zijn gezicht. Het Friese multitalent geeft toe niks met auto’s te hebben en bovendien bar weinig tijd te hebben gehad de auto uitgebreid te testen.

Op 13 oktober 2020 hebben diverse beroemde Friese artiesten, sporters en ondernemers de auto van hun dromen mogen testen. Bent u benieuwd in welke auto’s de andere BF’ers hebben gereden en wat zij daarvan vonden? Op onze site vindt u nog veel meer verhalen en interviews over de autotestdag! Zo testte de Friese artiest Elske DeWall de Mercedes GLA en jong talent van Cambuur Quinten Lamsma testte de Carver


“Ik ben nog wel even naar mijn broer gereden maar die woont al op een kwartiertje rijden dus veel kilometers heb ik niet gemaakt. Maar ik merk wel dat wanneer je in deze auto rijdt, je gelijk een strakke spijkerbroek hebt. En een bekijks: dat is met mijn eigen auto wel anders.”

Snelheid

Geheel toevallig rijdt de presentator privé ook een Alfa. Een Mito. “En daar is helemaal niks mis mee. Maar die Giulia heeft 280pk en dat merk je wel als je gas geeft. Maar goed, wat heb je er aan als je maar 100 mag rijden? Ik ben niet zo’n asociale rijder die zich daar niet aanhoudt. Weet je: een mooie auto is leuk, en hij moet er goed uitzien, maar veiligheid is voor mij het belangrijkst.”

Hij vertelt dat hij voor zijn Mito in een zwarte Volkswagen Touareg reed. “Een prachtig ding, maar alleen al op de banden liep ik helemaal leeg. Op een gegeven moment kostte de auto me meer dan mijn hypotheek en dat werd me te gek.”

Ritsma: “Veiligheid daar betaal je voor en dat is prima. “Die 280 pk merk je wel als je gas geeft”Maar ik ben me voor mijn volgende auto ook aan het oriënteren of het wat duurzamer kan. Want het is voor mij ook heel belangrijk, om op die manier een steentje bij te dragen. Toch ben ik ook beetje verliefd geworden op deze Giulia. Het sound systeem is ook belachelijk goed. Het enige minpuntje is de lage instap, verder is het een prachtexemplaar.”

Eindoordeel

Alles bij elkaar opgeteld geeft Raynoud de Alfa Romeo Giulia B-Tech een dikke 10

Johan Dijkstra van Jelle Talsma vertelt over de Giulia:

Johan Dijkstra werkt als verkoopadviseur bij Jelle Talsma en kent de Alfa Romeo Giulia B-Tech als geen ander: “Deze auto is uniek. Dit type, de Giulia B-Tech blinkt uit op het gebied van elegantie en passie. Daarnaast is de auto perfect in balans waardoor de wegligging van de auto gelijk opvalt. De Giulia waarin Raynaud Ritsma heeft gereden, is daarnaast uitgerust met hele prettige kuipstoelen voorin, een premium geluidsinstallatie van Harman Kardon, een dubbele uitlaat en een speciale voor- en achterbumper. Met de schakelflippers aan het stuur heb je beschikking tot alle acht versnellingen. En de grotere remschijven maakt dat de auto is uitgerust met een premium remsysteem. Deze auto heeft kortom alles wat je nodig hebt.”

Autobedrijven Jelle Talsma
Saturnusweg 6, Leeuwarden
058 288 1080

“Een uitblinker op het gebied van elegantie”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 13 uur geleden
En film af Nikolaj Arcel
Filmhuis Sneek toont The Promised Land met in de hoofdrol Mads Mikkelsen. Cultuur 20 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
Kleding inzamelingsactie G.V. De Stanfries 4 april in IJlst/Oosthem Sport 27 mrt, 15:27
Afbeelding
Inwoners centraal in gastvrij Súdwest-Fryslân Politiek 27 mrt, 15:25
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00
Afbeelding
VC Sneek H1 wint voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Vocasa H2 Sport 26 mrt, 15:00