zaterdag 24 oktober, 2020 23:09
Logo rondomvandaag.nl/Sneek
Foto: Johan Vogelzang

Strikwerda nu de Suzuki-dealer voor Leeuwarden en omstreken

  Auto & Stijl

Autobedrijf Strikwerda is sinds 10 augustus dit jaar Suzuki-dealer voor Leeuwarden en omgeving, in het pand aan de Mercuriusweg 1 op bedrijventerrein De Hemrik. De showroom annex werkplaats is snel en eenvoudig bereikbaar vanuit meerdere wijken van de stad Leeuwarden en omringende plaatsen.


Verkoopleider Peter Kampen is al jaren fan van de Japanse merken Suzuki en Toyota. Strikwerda is van beide merken dealer en heeft voor elk merk een apart pand op bedrijventerrein De Hemrik. “Zo hou je de kracht van beide merken ook goed gescheiden en is het voor klanten ook duidelijker”, zegt Peter.

Peter werkt sinds 2002 voor Strikwerda. Eerst in de vestiging Dronrijp, sinds 2012 in Heerenveen en sinds augustus dit jaar in Leeuwarden. In Heerenveen heeft hij jarenlange ervaring met Suzuki opgedaan, in die plaats was Strikwerda al Suzuki-dealer.

Showroom en werkplaats bij elkaar
Toen het Suzuki-dealerschap voor Leeuwarden dit jaar vrijkwam, besloot Strikwerda die leegte op te vullen en nam zijn intrede in het pand aan de Mercuriusweg dat onder Leeuwarders misschien ook nog wel bekend staat als het pand waar Citroën gevestigd was. Nu is het showroom voor nieuwe en gebruikte Suzuki’s en tevens werkplaats. Peter is de frontdesk- en verkoopleider, Wessel Blaauw en Dennis Elzinga zijn de monteurs. “Zij hebben jarenlang ervaring met Suzuki’s en weten precies wat er moet gebeuren.”

Waarom Peter al jaren met plezier Suzuki’s verkoopt? “Het is gewoon een Japans merk met uitstekende kwaliteiten: betrouwbaar, zuinig met brandstof en vooruitstrevend. Bovendien hebben we een breed gamma, oftewel van klein naar groot hebben we verschillende modellen. Er is voor iedereen wel een mooie auto te vinden.”

Aantrekkelijke inruilacties en scherpe private lease tarieven
Dat je nu aan de Mercuriusweg terecht kunt voor de allernieuwste Suzuki’s, is nog niet bij iedereen bekend. De verhuizing is ook nog redelijk pril natuurlijk. Mede om de bekendheid groter te maken zijn er diverse acties. Dat betreft acties zoals bijvoorbeeld scherpe aanbiedingen met betrekking tot private lease en financieel aantrekkelijke inruilacties met betrekking tot de Suzuki Swift. Peter vertelt: “Ook hebben we altijd ruim dertig occasions hier op voorraad staan, zodat we ook de klanten die op zoek zijn naar een zo goed als nieuwe Suzuki zo goed mogelijk kunnen bedienen en die auto kunnen bieden die bij hen past.”

'Suzuki heeft uitstekende
kwaliteiten: betrouwbaar,
zuinig en vooruitstrevend'

Peter Kampen is als verkoopleider en frontoffice-medewerker volledig op zijn plek in het werk dat goed bij hem past. Hij houdt ervan elke dag andere mensen te zien, met mensen om te gaan en op hun wens in te spelen. “Geen dag is hetzelfde, daar hou ik van”, zegt Peter enthousiast. Even gezellig en informatief met bezoekers een kopje koffie drinken: het zijn de mooie dingen van het vak.

Peter kan hen aan een uitstekende occasion helpen en ook aan een prachtige spiksplinternieuwe Suzuki, van groot formaat tot klein formaat, met een lage instap of een hoge instap: op maat en naar persoonlijke wensen. Uiteraard – al is het bijna overbodig te melden – is het Autobedrijf Strikwerda volledig coronaproof ingericht en voldoet het aan alle geldende regels op dat gebied.

Meer berichten