Afbeelding

Strijkersensemble Divertimento geeft een concert met jong talent In Boazum

Algemeen

BOAZUM - Op zaterdagavond 23 november 2019 vindt in de prachtige kerk van Boazum het najaarsconcert plaats van strijkersensemble Divertimento uit Drachten. Op het programma staat muziek van Arcangelo Corelli (Weihnachtsconcert) en Pjotr Iljitsj Tsjaikovski (de Notenkraker-suite). Na de pauze wordt het Altvioolconcert van Georg Philipp Telemann gespeeld, met als solist de 15-jarige Altviolist Mika de Vries.

Mika de Vries groeit op in een muzikaal gezin. Op zesjarige leeftijd is hij begonnen met viool spelen. Hij kreeg zijn eerste lessen van Jenny Luth en na een aantal jaren is hij les gaan nemen bij Anneke Volbeda. Vorig jaar heeft hij de overstap gemaakt naar de altviool. Mika zit in het 5e jaar van de HAVO en het is zijn ambitie is om altviool te gaan studeren aan het conservatorium. Als orkestmusicus heeft Mika inmiddels ook ervaring. Hij speelt al een aantal jaren bij het het Frysk Jeugd Orkest, waarmee hij op tournee gaat in binnen en buitenland.

Daarnaast heeft Mika het afgelopen jaar voor het eerst meegedaan aan het Prinses Christina Concours. Dat Mika in zijn muziekkeuze niet eenkennig is blijkt wel uit het feit dat hij naast altviool vanaf zijn negende levensjaar ook cornet speelt. Daarvoor heeft hij de afgelopen jaren een aantal diploma's behaald. Op cornet speelt hij in de brassband Pro Rege
uit Heerenveen en in de Bigband van de de school.

Veelzijdigheid van muziek is voor Mika echt een drijfveer, die gaat van Bach op de altviool tot en met geïmproviseerde Popmuziek op cornet. Voor Mika is dit concert een nieuwe stap in zijn carrière: hij speelt voor de eerste keer echt de solopartij als altviolist waarbij hij wordt begeleid door strijkersensemble Divertimento.

Het Strijkersensemble Divertimento is eind 2008 opgericht door Anneke Volbeda vanuit de Doesburg Vioolschool, Drachten. Het ensemble is samengesteld uit enthousiaste musici op viool, altviool, cello en contrabas en speelt muziek uit verschillende stijlperiodes. Als de muziek dat voorschrijft wordt het ensemble uitgebreid met blazers. Het ensemble richt zich meer en meer op het begeleiden van jonge,
getalenteerde musici, waaronder leerlingen van de Doesburg vioolschool, studenten conservatorium en laureaten van het Prinses Christina Concours.

Het concert vindt plaats op:
Zaterdag 23 november,
Sint-Martinuskerk, Tsjerkebuorren 1, 8635MC Boazum
Aanvang 20.00 uur
Toegang EUR 10,-

Afbeelding
Afbeelding
Het complete gids voor het onderhouden van je hottub of jacuzzi Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Afraw Nation behaalt tweede plaats bij NK van UDO en kwalificeert zich voor EK in Duitsland Algemeen 23 apr, 09:01
Afbeelding
Deze zomervakantie niet al te ver van huis? Dit zijn 4 top vakanties dicht in de buurt! Algemeen 22 apr, 15:20
Afbeelding
Arena Friso Sneek explodeert na golden set in waanzinnig duel Sport 22 apr, 10:27
Afbeelding
VC Sneek massaal in actie voor maand van de voedselbank Sport 22 apr, 09:00
Afbeelding
Friso Sneek zet forse stap richting finale play offs Sport 19 apr, 14:00
Afbeelding
Het kiezen van de juiste auto- of motorverzekering Algemeen 19 apr, 11:14
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 19 apr, 08:00