Afbeelding
Foto: Rob Dijkstra

9 januari wijzigt de busdienstregeling van Arriva in Fryslân

Algemeen

FRIESLAND -  9 januari wijzigt de busdienstregeling van Arriva in FryslânVanaf zondag 9 januari starteen nieuwe busdienstregeling in Fryslân. Op basis van ontwikkelingen en reizigersbehoefte is afgelopen jaar in overleg met opdrachtgever provincie Fryslân opnieuw een dienstregeling vastgesteld. Deze nieuwe dienstregeling bevat verschillende aanpassingen en optimalisaties van buslijnen. Arriva biedt nieuwe mobiliteitsoplossingen, zoals de Arriva Vlinder en de introductie van een wijkauto in de wijk Westeinde in Leeuwarden. Daarnaast komt de Belbus te vervallen, deze wordt vervangen door een Lijntaxi of Opstapper. Ook zijn er een aantal veranderingen in de vertrek- en aankomsttijden van de bussen. De nieuwe dienstregeling 2022 is volledig te bekijken via www.arriva.nl/dienstregeling.

Arriva Vlinder rijdt in aanvulling op de reguliere dienstregeling in de wijken Aldlân en Nijlân in Leeuwarden van maandag tot en met zaterdag in de avonduren en op zondag overdag. Reizigers reserveren zelf via de Vlinder-app of klantenservice van Arriva en bepalen bij welke halte ze worden opgehaald en afgezet. De Arriva Vlinder volgt geen vaste route, maar rijdt afhankelijk van de reizigersvraag via de snelste route van de ene Vlinder-halte naar de andere. De tarieven van de Arriva Vlinder zijn gelijk aan de tarieven van de reguliere bus. Meer informatie over Arriva Vlinder is te vinden op www.arriva.nl/vlinder.

Een wijkauto met chauffeur voor de wijk Westeinde in Leeuwarden

Met de start van de nieuwe dienstregeling rijdt buslijn 1 niet meer van en naar Westeinde. Vanaf maandag 10 januari rijdt de wijkauto uit Westeinde door Leeuwarden. Bewoners van de wijk Westeinde hebben samen met de gemeente Leeuwarden, Provincie Fryslân en Arriva de wijkauto geïnitieerd. De wijkauto is bestemd voor wijkbewoners en rijdt op werkdagen tussen 08.30 - 17.30 uur met vrijwillige chauffeurs. Het is noodzakelijk een rit van tevoren te reserveren. De wijkauto is bedoeld voor alledaagse activiteiten, zoals een bezoek aan de supermarkt, het ziekenhuis of een rit naar het station. De vergoeding per rit wordt besteed aan activiteiten in de wijk. Meer informatie over de wijkauto is te vinden op wijkbelangwesteinde.nl/wijkauto-westeinde. Naast de wijkauto kunnen bewoners van Westeinde gebruik maken van de streeklijnen. De streeklijnen stoppen aan de rand van de wijk.

Meer bussen op hoofdverbindingen, versnellen van routes en goede aansluiting op knooppunten

Om het aantal reizigers nu en in de toekomst goed te kunnen voorzien zet Arriva meer bussen in op hoofdverbindingen. Ook worden routes versneld waarmee de reistijd voor een groot deel van de reizigers afneemt. De verbinding tussen bus en trein verbetert door buslijnen te laten aansluiten op treinstations op zogeheten overstapknooppunten. Dat voorkomt dat bussen en treinen tegelijkertijd wegrijden van deze knooppunten.

Reisplanner

De dienstregeling kan ook in 2022 meebewegen met een toe- of afname van het aantal reizigers. Arriva adviseert reizigers altijd vooraf hun reis te plannen via de reisplanners en voor meer informatie te kijken op www.arriva.nl.

Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Friso Sneek treft runner up Draisma Dynamo in halve finale Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Ontdek Kinderdans bij Kunstencentrum Atrium! Cultuur 17 apr, 10:48
Afbeelding
Visles op OBS de Oudvaart Sneek Algemeen 15 apr, 08:48
Afbeelding
Aantal Friese woningen met zonnepanelen in 2,5 jaar tijd toegenomen met 81,2% Duurzaamheid 12 apr, 08:00
Afbeelding
Herdenk op 4 mei bij het Kazemattenmuseum Verhalen uit de buurt 11 apr, 12:00
Afbeelding
Bijna kwart Nederlanders heeft probleem met stoelgang Gezondheid 11 apr, 10:00
Afbeelding
Dieuwke Kramer uit Sneek maakt debuut als presentatrice bij Tijd Voor Volleybal Sport 10 apr, 15:49