Afbeelding

Wie heeft een warme mand voor de vrolijke Balou?

Algemeen

FRIESLAND - Dit is Balou, een kruising Riesenschnautzer x Briard. Het is een reu en geboren in juli 2017 en zoals op de foto’s te zien is heeft hij ook duidelijke kenmerken van beide rassen. Balou kan goed even alleen thuis zijn. Hij is bekend met kinderen van alle leeftijden. Bezoek wordt enthousiast en vriendelijk begroet, waarbij hij zeker aandacht zoekt (maar niet op een vervelende manier). 

Als je met hem gaat wandelen trekt hij nauwelijks en heeft weinig tot geen interesse in andere honden. Benaderen zij hem, dan is het even kort snuffelen maar meer ook niet. Als pup heeft hij een nare aanvaring gehad met een middelgrote zwarte hond en als hij dergelijke honden nu ziet is hij wel iets alerter. Katten is hij niet gewend, hij wil ze buiten najagen; maar blijft een kat zitten is er niets aan de hand. Een rit mee in de auto: dat is hij regelmatig gewend, en het is dan ook een rustige passagier. 

Sinds kort heeft Balou zichzelf geleerd dat het een leuk spelletje is om fietsers weg te jagen, tot die ene keer toen een fietser stopte en gezellig tegen hem begon te praten, dat vond Balou zelfs wel leuk want hij is gek op aandacht. Voorheen liep hij veel los tijdens de wandelingen, maar sinds hij het gedrag naar fietsers laat zien wordt hij nu meer aangelijnd uitgelaten. 

Wat kunnen we nog meer vertellen van deze grote lobbes? Hij is gek op water - al hoeft daar nu niet in te worden gezwommen - , traplopen is geen favoriet en open trappen zijn zelfs eng. Balou is altijd vrolijk, vindt de hele wereld leuk, is gek op aandacht en knuffelen, is in huis best rustig, maar ook zeker te porren voor een wild spelletje stoeien. Kortom: een hele leuke hond, die wel behoefte heeft aan een stukje leiding en voor de rest het liefste lekker bij zijn baasjes in de buurt is en graag overal mee naartoe wil.

Ziet u uzelf nu al samen wonen met Balou (vooropgesteld dat u natuurlijk wel houd van veel knuffelen en wederzijdse aandacht) en daarbij een stukje leiding kan geven, dan is Balou misschien wel de hond voor u. Reageren kan op telefoonnummer 0561-476211 of stuur een mail naar sos.sosdier@outlook.com www.sosdier.nl

Let op: Mo wordt herplaatst door de organisatie SOS voor Huisdieren Friesland. RondOm Vandaag is niet verantwoordelijk voor de plaatsing van Mo en we doen daarom ook geen uitspraken over hem. Wil je weten of Mo nog beschikbaar is, of dat de organisatie nog andere hondjes heeft die een mandje zoeken, ga dan naar www.sosdier.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 10 uur geleden
En film af Nikolaj Arcel
Filmhuis Sneek toont The Promised Land met in de hoofdrol Mads Mikkelsen. Cultuur 16 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
Kleding inzamelingsactie G.V. De Stanfries 4 april in IJlst/Oosthem Sport 27 mrt, 15:27
Afbeelding
Inwoners centraal in gastvrij Súdwest-Fryslân Politiek 27 mrt, 15:25
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00
Afbeelding
VC Sneek H1 wint voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Vocasa H2 Sport 26 mrt, 15:00
Afbeelding
Aanvragen lening voor verduurzamen huis afgelopen 10 jaar verachtvoudigd Duurzaamheid 26 mrt, 08:00