Glasvezel
Glasvezel

PvdA Fryslân: ‘Maak haast met snel internet’

Algemeen

LEEUWARDEN – De Statenfractie van de PvdA wil dat inwoners in het buitengebied zo snel mogelijk gebruik kunnen maken van snel internet. Dat doel loopt vertraging op, nu de provincie heeft laten weten dat er geen partij is gevonden om de onrendabele adressen in de buitengebieden van Leeuwarden, Noardeast-Fryslân, Waadhoeke, Harlingen en Opsterland aan te sluiten. 

De provincie laat weten dat er een nieuwe aanbesteding komt waarin niet alle adressen uit Leeuwarden en Opsterland worden meegenomen in verband met een beperkt budget. PvdA-Statenlid Jan Walrecht stelt schriftelijke vragen over de aanbestedingen. Walrecht wil weten waarom gekozen is Leeuwarden en Opsterland niet mee te nemen in de nieuwe aanbesteding. Hij wil ook weten wanneer deze inwoners dan wel kunnen rekenen op snel internet.

Verdere vertraging voorkomen

“Er zijn onderhandelingen geweest over de aanbesteding om te proberen om tot een oplossing te komen. Ik wil weten waarop deze onderhandelingen zijn stuk gelopen. Hoe groot was het tekort aan budget? En welke aanpassingen worden er verder gedaan in de nieuwe aanbesteding om deze succesvol te maken?”, vraagt Walrecht zich af. De PvdA wil daarnaast weten hoeveel extra middelen er nodig zijn om alle adressen in Leeuwarden en Opsterland aan te sluiten en hoeveel vertraging is opgelopen door de mislukte aanbesteding. “Snel internet is een basisvoorziening om goed te kunnen werken en onderwijs te volgen. Ik wil daarom dat verdere vertraging wordt voorkomen en dat de verloren tijd waar mogelijk wordt ingehaald”, besluit Walrecht.

En film af Nikolaj Arcel
Filmhuis Sneek toont The Promised Land met in de hoofdrol Mads Mikkelsen. Cultuur 4 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 21 uur geleden
Afbeelding
Kleding inzamelingsactie G.V. De Stanfries 4 april in IJlst/Oosthem Sport 27 mrt, 15:27
Afbeelding
Inwoners centraal in gastvrij Súdwest-Fryslân Politiek 27 mrt, 15:25
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00
Afbeelding
VC Sneek H1 wint voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Vocasa H2 Sport 26 mrt, 15:00
Afbeelding
Aanvragen lening voor verduurzamen huis afgelopen 10 jaar verachtvoudigd Duurzaamheid 26 mrt, 08:00
Afbeelding
Scouting Jambowa Bolsward adopteert Marinemonument Verhalen uit de buurt 25 mrt, 20:00