Elske deWall zingt de titelsong van de nieuwste Kameleonfilm
Elske deWall zingt de titelsong van de nieuwste Kameleonfilm Foto: Screenshot titelsong Kameleon-film

Elske deWall zingt titelsong nieuwe Kameleonfilm

Cultuur

KAMELEONDORP - Wie anders bijna dan Elske deWall zingt de titelsong van de nieuwste Kameleonfilm: De Kameleon aan de ketting. Regisseur Steven de Jong heeft ‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld vertaald naar de Friese taal en het Friese leven, getiteld ‘It Nije Doarp’. Je kunt Elske zien en horen zingen als je op de nuvolgende link klikt: https://www.youtube.com/watch?v=VsQSNLLm-pA.

Vanaf de maand juli gaat de nieuwste Kameleonfilm van Steven de Jong Films in premiere en wordt in alle Nederlandse bioscopen vertoond. Waar anders dan in Friesland, in Sneek en Drachten om precies te zijn, vinden voorpremieres plaats op 27 en 30 juni 2021.

Het verhaal van deze nieuwste Kameleonfilm:

In de zomer van 2020 vonden in het waterrijke Friesland de opnames plaats van de vierde Kameleon-film. Opnieuw geregisseerd door Steven de Jong met Cas Jansen als de kolderiek klagende boerenknecht Gerben en Michiel Kerbosch als de slimme politie-agent Zwart. En met een nieuwe tweeling aan boord van de stoere boot. Uit tientallen tweelingen werden Sens & Imme Gerritsen gekozen om in de huid te kruipen van Hielke en Sietse Klinkhamer.

Boot aan de ketting? Geen sprake van!

Dit keer krijgt de tweeling het wel erg zwaar als van rijkswegen wordt besloten dat de Kameleon “aan de ketting” moet. Immers, die prachtige en supersnelle boot van de broers draait op diesel en dat is verboden. Op hetzelfde moment worden er bij een Zorgboerderij in de buurt van het dorp Lenten een groot aantal dode dieren aangetroffen; en een jongen met een verstandelijke beperking Nando die beweert dat hij de dader is. Daar geloven Hielke en Sietse helemaal niets van… en samen met het punkmeisje Jossie zoeken ze naar de echte misdadigers.


De tweeling Hielke en Sietse Klinkhamer uit de nieuwste Kameleonfilm, van 2021 - Screenshot uit trailer Kameleonfilm 2021

De film is als een spannende streekroman

“De Kameleon is als een prachtige maar ook spannende streekroman,” zegt regisseur Steven de Jong. “Alles zit er in. Ontroering, de schoonheid van het landschap maar ook een bloedstollend plot vol onverwachte wendingen. En een heerlijke snelle boot want je denkt toch niet dat de Kameleon zich daadwerkelijk aan de ketting laat leggen. Geen sprake van,” zegt de regisseur die ook dit keer de rol van Heit Klinkhamer op zich zal nemen.

Naast de nieuwe tweeling, Cas Jansen, Michiel Kerbosch en Steven de Jong zijn in de film ook Dominique van Vliet, Margreet Blanken, William Spaaij, Vincent Visser, Robin van den Heuvel, Lieke van den Akker, Alfred van den Heuvel, Edo Brunner en Syb van der Ploeg te zien.

Lees hier alles over de nieuwste film:

Kijk voor nieuws en achtergronden over de nieuwste Kameleonfilm op de nuvolgende link: https://www.stevendejongfilms.nl/project/kameleon-aan-de-ketting/.

En film af Nikolaj Arcel
Filmhuis Sneek toont The Promised Land met in de hoofdrol Mads Mikkelsen. Cultuur 2 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 20 uur geleden
Afbeelding
Kleding inzamelingsactie G.V. De Stanfries 4 april in IJlst/Oosthem Sport gisteren
Afbeelding
Inwoners centraal in gastvrij Súdwest-Fryslân Politiek gisteren
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00
Afbeelding
VC Sneek H1 wint voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Vocasa H2 Sport 26 mrt, 15:00
Afbeelding
Aanvragen lening voor verduurzamen huis afgelopen 10 jaar verachtvoudigd Duurzaamheid 26 mrt, 08:00
Afbeelding
Scouting Jambowa Bolsward adopteert Marinemonument Verhalen uit de buurt 25 mrt, 20:00