Mooie promotie van onze mooie provincie.
Mooie promotie van onze mooie provincie. Foto: Bas Smit

Friesland-promotie met Nicolette van Dam

Algemeen

FRIESLAND - Onze provincie is onlangs bezocht door BN’ers Nicolette van Dam en Bas Smit in het kader van de serie ‘Nederland heeft alles’. Wij van de redactie van Rondom Vandaag zijn benieuwd of het ook meteen al extra toeristische bezoekers oplevert voor onze mooie provincie. Dus iedereen die hoort van toeristen dat ze via Nicolette en Bas op de mooie mogelijkheden in Friesland zijn gewezen, mag zich bij ons melden.

Onze provincie heeft van Noord tot Zuid en Oost en West ook een interessante variëteit aan bijzondere elementen te bieden. Alleen al het platte land en wijdse uitzicht is bijvoorbeeld al een topic. Er komen bijvoorbeeld jaarlijks Zwitsers speciaal naar een niet nader genoemd bed & breakfast centraal in onze provincie (niet nader genoemd vanwege reclame-aspecten) om te genieten van het vlakke land en verre uitzicht: iets dat ze in het bergachtige Zwitserland ontberen.

Zelfs openheid van het landschap is al een selling-point

Zelfs de openheid van het Friese landschap is dus al een uniek selling-point, nog los van de gemoedelijkheid, de vaarrecreatiemogelijkheden, wandel- en fietsmogelijkheden en de relaxte vriendelijke bevolking.

Maar goed, terug naar Nicolette en Bas. Zij hebben in twee dagen tijd geprobeerd alle highlights van Friesland te bezoeken. De resultaten vind je in een boek wat ze ervan hebben gemaakt, via de website van Bas te bestellen.

Wij van de redactie van Rondom Vandaag zijn heel benieuwd hoeveel mensen nu vaker de zoekwoorden ‘Friesland’, ‘vakantie’, ‘huisje’, ‘boot’, ‘zeilen’ en bijvoorbeeld ‘wandelen’ gaan intoetsen dit jaar en ook daadwerkelijk hier hun (zomer)vakantie gaan doorbrengen. Friese lezers onder ons: kom maar op met de resultaten en help ons erachter te komen of we nu ook meer in trek zijn bij toeristen. Wij zijn heel benieuwd!

Ga ook naar ‘Het Andere Friesland’

Oh ja, en vergeet ook niet ‘Het Andere Friesland’ oftewel globaal gezien de Stellingwerven. Samen met Gaasterland het bosrijkste gebied van de provincie welke weer andere mogelijkheden biedt dan de wijdsheid van het water waar Friesland dankzij skûtsjesilen ook beroemd door is geworden. 

Fijne dag, ‘noflike dei’ en ‘noflike fakânsje’ gewenst en geniet ervan. Na al die corona-lockdown ellende is genieten extra belangrijk geworden. En waar kan dat beter dan in..... Friesland!

Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 5 uur geleden
En film af Nikolaj Arcel
Filmhuis Sneek toont The Promised Land met in de hoofdrol Mads Mikkelsen. Cultuur 12 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
Kleding inzamelingsactie G.V. De Stanfries 4 april in IJlst/Oosthem Sport 27 mrt, 15:27
Afbeelding
Inwoners centraal in gastvrij Súdwest-Fryslân Politiek 27 mrt, 15:25
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00
Afbeelding
VC Sneek H1 wint voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Vocasa H2 Sport 26 mrt, 15:00
Afbeelding
Aanvragen lening voor verduurzamen huis afgelopen 10 jaar verachtvoudigd Duurzaamheid 26 mrt, 08:00