Geen idee wat te doen met Vaderdag dit jaar? RondOm helpt je!
Geen idee wat te doen met Vaderdag dit jaar? RondOm helpt je! Foto: Kelly Sikkema

RondOm’s beste Vaderdagtips

Algemeen

Het zal je vast niet ontgaan zijn: maar het is bijna Vaderdag. Er vallen weer stapels folders op je deurmat, je moet de knutselprojecten van je kind verstoppen of je partner laat zelf wat subtiele hints vallen. Wil je jouw vader of de papa van je kind(eren) in het zonnetje zetten? RondOm geeft je een aantal tips voor een onvergetelijke Vaderdag.

Wanneer is het Vaderdag 2021?

We zien dat er veel op deze vraag gegoogeld wordt. Heel goed moeders en kinderen die papa willen verrassen! Een stelregel hiervoor is dat het ieder jaar op de derde zondag in juni valt. Dit jaar is dat dus op 20 juni.

Is Vaderdag een commercieel feestje?

Tsja, zo zou je er naar kunnen kijken, maar het gaat er natuurlijk om, om de vaders in je leven te eren. Je eigen vader, maar ook de vader van je kind(eren) - en ze te bedanken dat ze altijd voor je klaar staan. Zo is de dag in Amerika ook ontstaan. Sonora Smart Dodd wilde haar vader, William Jackson Smart eren. De veteraan uit de Amerikaanse Burgeroorlog werd weduwnaar nadat zijn vrouw in het kraambed bij de geboorte van hun zesde kind stierf. Sonora wilde met een speciale dag aandacht vragen voor de kracht en het doorzettingsvermogen van haar vader. In Nederland werd Vaderdag voor het eerst gevierd in 1937.

De beste Vaderdag cadeaus

Wil je je vader of papa van je kinderen toch met een cadeau verrassen, probeer dit jaar dan eens wat anders te geven dan een voordeelverpakking deo of aftershave. Want het gaat zogezegd niet alleen om het geven van cadeaus. Wil je hem iets bijzonders geven, waarmee je hem echt verrast, maar je hebt geen idee hoe of wat. Dan helpen wij je! Een goed boek is altijd fijn om te krijgen. En aangezien we midden in een EK-voetbal zitten, zal een voetbalboek het ongetwijfeld goed doen. Derksen, over het spraakmakende leven van Johan Derksen, is al gelijk een bestseller en koop je hier. In onze eigen webshop vind je ook prachtige boeken zoals die over us Abe of de biografie van Foppe de Haan. Geen voetbalboek, maar een waargebeurd verhaal dat leest als een thriller: ‘Wij willen gangster worden’. Geschreven door George Boellaard over zijn broer Jan, bekend als een van de Heineken-ontvoerders. Is je partner of vader een  autosportfan? Geef hem een kennismakings-abonnement van vijf edities op FORMULE1, het best geïnformeerde tijdschrift in Nederland over autosport, zodat hij op feestjes en verjaardagen écht mee kan praten. Dit abonnement stopt automatisch en bestel je via deze link.

Geef papa een bierpakket

Nu de coronamaatregelen steeds meer versoepeld worden, is het ook leuk om daar op in te spelen. Geef hem een restaurantbon van zijn favoriete restaurant, want nu mag het weer. Is hij een filmliefhebber geef dan een avondje bioscoop cadeau. Plan een mannenavond in met zijn beste vrienden en geef hem een bierpakket. Geen idee wat je kopen moet, in onze webshop staan allerlei beerpakketten samengesteld door de Pub-up beershop uit Wolvega. Ook voor lekkere wijnen kun je bij ons terecht. Een lekker muziekje mag niet ontbreken. En hoe leuk is het om weer een platenspeler in huis te hebben. Deze soundmaster koop je hier voor een zacht prijsje. En struin met je kinderen bij de lokale platenwinkel in de eurobakken of kijk bij de kringloopwinkel voor leuke pareltjes om papa’s platencollectie gelijk wat uit te breiden. Of geen hem de ultieme klassieker op Vinyl: Abbey Road

Papa’s uitslaapdag

Heb je hier iets leuks tussen gevonden, denk dan ook nog even aan wat je extra zou kunnen doen. Laat papa uitslapen, breng hem een ontbijtje op bed en laat je kinderen hier aan mee helpen. En als ze oud genoeg zijn geef ze de regie en laat ze een verrassingsdag voor papa plannen. Maar is papa een Formule 1-fan laat hem dan lekker naar de Grand Prix van Frankrijk kijken en plan alleen ’s ochtends gezellige activiteiten. En doe iets wat hij leuk vindt. Ga vissen, naar de kartbaan of vliegtuigen spotten. Verras hem door dat te gaan doen wat hij leuk vindt. Want juist door die persoonlijke aandacht maak je er een topvaderdag van!

Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 14 uur geleden
Afbeelding
Kleding inzamelingsactie G.V. De Stanfries 4 april in IJlst/Oosthem Sport 18 uur geleden
Afbeelding
Inwoners centraal in gastvrij Súdwest-Fryslân Politiek 18 uur geleden
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00
Afbeelding
VC Sneek H1 wint voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Vocasa H2 Sport 26 mrt, 15:00
Afbeelding
Aanvragen lening voor verduurzamen huis afgelopen 10 jaar verachtvoudigd Duurzaamheid 26 mrt, 08:00
Afbeelding
Scouting Jambowa Bolsward adopteert Marinemonument Verhalen uit de buurt 25 mrt, 20:00
Afbeelding
Charmante en grappige Jip op zoek naar een nieuw thuis Verhalen uit de buurt 25 mrt, 12:00