De kaartverkoop voor de theatervoorstellingen in Drachten, Heerenveen, Sneek en Franeker start op 23 juni aanstaande.
De kaartverkoop voor de theatervoorstellingen in Drachten, Heerenveen, Sneek en Franeker start op 23 juni aanstaande. Foto: Pixabay

Friese theaters starten gezamenlijk kaartverkoop

Cultuur

FRIESLAND - Schouwburg De Lawei uit Drachten, Theater De Koornbeurs uit Franeker, het Posthuis Theater uit Heerenveen en Theater Sneek starten samen op 23 juni de online verkoop van het nieuwe theaterseizoen 2021-2022. 

Ze sluiten daarmee aan bij de landelijke campagne ‘Theater. Mooier dan ooit.’ De vier Friese theaters verspreid over de provincie slaan de handen ineen met een gezamenlijk start. Ze kijken uit naar het moment dat de deuren van hun theaters weer open gaan en de rode loper weer uitgerold mag worden. Ze roepen gezamenlijk het publiek op om in het nieuwe seizoen weer te komen genieten van al het magische dat theater biedt.

Aanbod niet via brochure, maar via websites

Anders dan voorgaande jaren brengen de theaters in mei geen brochure uit. Op de website van ieder theater is binnenkort het aanbod te vinden. Op woensdag 23 juni start de kaartverkoop, zowel online als aan de kassa. Met trots presenteren de theaters dan hun programma’s boordevol cabaret, dans, muziek en toneel.

Campagne ‘Mooier dan ooit’

Met de sectorbrede campagne ‘Mooier dan ooit.’ wil de culturele sector heel Nederland laten weten dat ze terug zijn. Na maanden binnen zitten en beperking van sociale contacten, heeft heel Nederland volgens hen behoefte aan ademruimte, genieten, geluk beproeven, kortom: leven. 

Dat het kan, dat het mag, dat het veilig is, en dat live onderdeel is van het leven. Een leven dat zich niet afspeelt achter schermen. Want live theater is, blijft e´n wordt mooier dan ooit volgens de theaters en de makers.

Meer dan 750 partijen betrokken bij de campagne

Mooier dan ooit. is een initiatief van Nationaal Theaterfonds, met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, BankGiro loterij en Prins Bernhard Cultuurfonds. Inmiddels hebben meer dan 750 partijen in Nederland zich bij de campagne aangesloten.

Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 10 uur geleden
En film af Nikolaj Arcel
Filmhuis Sneek toont The Promised Land met in de hoofdrol Mads Mikkelsen. Cultuur 17 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
Kleding inzamelingsactie G.V. De Stanfries 4 april in IJlst/Oosthem Sport 27 mrt, 15:27
Afbeelding
Inwoners centraal in gastvrij Súdwest-Fryslân Politiek 27 mrt, 15:25
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00
Afbeelding
VC Sneek H1 wint voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Vocasa H2 Sport 26 mrt, 15:00
Afbeelding
Aanvragen lening voor verduurzamen huis afgelopen 10 jaar verachtvoudigd Duurzaamheid 26 mrt, 08:00