Van links naar rechts: jurylid Freerk Wagt, Ronald Velzen, jurylid Koos Elzinga en voorzitter VOB Niels Engelmoer.
Van links naar rechts: jurylid Freerk Wagt, Ronald Velzen, jurylid Koos Elzinga en voorzitter VOB Niels Engelmoer. Foto: Eigen foto

Bolswarder Ondernemers Prijs 2020 gaat naar Velzen Textielreiniging

Zakelijk

BOLSWARD - De VOB Ondernemersprijs, die normaliter tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de Vereniging Ondernemend Bolsward wordt uitgereikt, is donderdagavond uitgereikt aan Velzen Textielreiniging. 

Door de beperkende corona maatregelen kon er geen nieuwjaarsbijeenkomst worden gehouden, derhalve werd de prijs in klein gezelschap bij Freez IT op de Marne aan Ronald Velzen overhandigd. 

Groot aantal aanmeldingen van bedrijven uit Bolsward

VOB-voorzitter Niels Engelmoer herinnerde er aan dat het zo langzamerhand een traditie is dat eenmaal per twee jaar een VOB Ondernemersprijs wordt uitgereikt. Ook ditmaal kreeg de driekoppige jury, bestaande uit Freerk Wagt, Koos Elzinga en Gjalt Visser, weer een groot aantal aanmeldingen.

Om voor de Bolsward Aan Zet prijs in aanmerking moesten bedrijven wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet de onderneming gevestigd zijn Bolsward, tenminste drie jaar bestaan en moet het bedrijf de laatste twee jaar een positief bedrijfsresultaat hebben gehad.

Er zijn verschillende criteria waar aan moet worden voldaan

Daarnaast zijn er nog een aantal aanvullende criteria, zoals maatschappelijk aanzien, inzet en creativiteit en een goed ambassadeur voor Bolsward zijn. Bovendien heeft de onderneming een significante bijdrage geleverd aan de economische ontwikkeling van Bolsward, een belangrijke bijdrage geleverd met betrekking tot de versterking van het imago van Bolsward en moet er sprake zijn van een financieel solide onderneming.

Al deze elementen werden door de jury beoordeeld en na een aantal bijeenkomsten viel uiteindelijk de keus op Velzen Textielreiniging. De jury meldt in haar juryrapport: “Ronald Velzen is een betrokken directeur en werkgever, die zich graag inzet voor het maatschappelijk- en ondernemingsleven in Bolsward en omstreken. Mede door zijn steun zijn vele evenementen mogelijk.”

De directeur is betrokken bij Bolswardse maatschappelijk leven en ondernemersleven

Uit het juryrapport blijkt verder dat Ronald Velzen al jaren deel uitmaakt van de parkmanagementorganisatie. Hij is daarvan voorzitter en neemt deel aan de werkgroep beveiliging. De jury was unaniem van mening, dat deze onderneming de VOB Ondernemersprijs 2020 verdient in de vorm van de VOB Trofee, een beeld van kunstenaar Frits Stoop uit Spanga, met bijbehorende oorkonde.

Velzen Textielreiniging Bolsward, op bedrijventerrein de Marne, is sinds 1964 een vertrouwd adres in Noord Nederland voor het reinigen van textiel en kleding voor horeca, industrie en particulier. Door geautomatiseerde systemen en strakke bedrijfsvoering kan Velzen als geen ander inspelen op specifieke wensen van de klant. De korte lijnen staan daarbij garant voor een optimale flexibiliteit.

Velzen Textielreiniging is in 1964 in Bolsward opgericht door Klaas Velzen

Grondlegger Klaas Velzen startte het bedrijf in 1964 in het centrum van Bolsward aan de Witherenstraat. In 1994 nam zoon Ronald Velzen het bedrijf over en bouwde dit uit tot een prachtig solide bedrijf met dertien vaste werknemers. Onder meer door overname van het Groninger bedrijf Zilvermeeuw met als werkterrein Groningen en Drenthe.

Al het wasgoed wordt met kennis en zorg behandeld. Alle processen voldoen aan de hoogste milieu- en hygiëne eisen. Velzen Textielreiniging is ISO 9001 en Microbiology & Hygiëne gecertificeerd. Bij Velzen wordt bij het logistieke proces uitgegaan van de wensen van de klant. De was wordt opgehaald, gewassen en weer teruggebracht. 

Ook verhuurt en verkoopt Velzen gepersonaliseerde bedrijfskleding, linnen en schoonloopmatten. Ze bieden een totaalpakket voor de klant en verzorgt onder andere ook linnenverhuur voor restaurants en hotels.

Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 34 minuten geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 12 uur geleden
En film af Nikolaj Arcel
Filmhuis Sneek toont The Promised Land met in de hoofdrol Mads Mikkelsen. Cultuur 19 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
Kleding inzamelingsactie G.V. De Stanfries 4 april in IJlst/Oosthem Sport 27 mrt, 15:27
Afbeelding
Inwoners centraal in gastvrij Súdwest-Fryslân Politiek 27 mrt, 15:25
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00
Afbeelding
VC Sneek H1 wint voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Vocasa H2 Sport 26 mrt, 15:00