De lockdown en de avondklok vanwege het coronavirus blijven in elk geval tot 28 april gehandhaafd. Op 20 april zal bij de volgende persconferentie van de regering duidelijk worden of er vanaf 28 april wel of geen versoepelingen worden doorgevoerd.
De lockdown en de avondklok vanwege het coronavirus blijven in elk geval tot 28 april gehandhaafd. Op 20 april zal bij de volgende persconferentie van de regering duidelijk worden of er vanaf 28 april wel of geen versoepelingen worden doorgevoerd. Foto: RondOm Vandaag

Corona lockdown blijft in elk geval tot 28 april

Gezondheid Corona nieuws

FRIESLAND - De persconferentie van de regering maakt vanavond duidelijk dat de lockdown en de avondklok vanwege het coronavirus in elk geval tot 28 april gehandhaafd blijven in Nederland. De intensive care-afdelingen van de Nederlandse ziekenhuizen zitten vol met de huidige achthonderd mensen die er worden behandeld. Het aantal coronapatiënten zal eerst moeten dalen voordat er versoepelingen plaats kunnen vinden.

Tegelijkertijd geven premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge aan dat er vanaf 28 april wel versoepelingen plaats kunnen gaan vinden. Als het aantal coronapatiënten daalt, dan zou vanaf 28 april de avondklok kunnen verdwijnen en kunnen ook de terrassen weer open. Er wordt overigens niet bij gezegd hoe groot de daling van het aantal met corona besmette mensen moet zijn.

Volgende week, op 20 april, zal de regering in een nieuwe persconferentie bekend maken of er vanaf 28 april versoepelingen kunnen plaatsvinden of niet. De huidige stand van zaken en stand van coronamaatregelen blijft dus in elk geval nog twee weken hetzelfde. Volgende week horen we of er over twee weken iets verandert.

Openingsplan voor versoepeling coronaregels gepresenteerd

Minister De Jonge presenteerde een vijf-stappen-plan voor de komende periode. Ook dat is afhankelijk van de daling van het aantal met corona besmette mensen, in combinatie met het aantal mensen dat via vaccinaties tegen het coronavirus beschermd zal zijn. Het voert te ver om die vijf stappen hier uit te leggen. Wil je je verdiepen in die vijf stadia, kijk dan op deze website: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/04/13/openingsplan-stap-voor-stap-meer-mogelijk

Er is nog veel onduidelijk. We proberen het nieuws te volgen en daar waar we denken dat het interessant is daarover te berichten. Voorlopig verandert er nog niets en weten we pas weer meer bij de eerstvolgende persconferentie op dinsdag 20 april. Of er moet de zondag ervoor nieuws uitlekken zoals de laatste weken en maanden steeds het geval is.

Bij de persconferentie vanavond gaf premier Rutte aan dat de uitkomsten van het Catshuis-overleg van afgelopen zondag bewust waren verkondigd in de media om mensen er alvast op voor te bereiden dat er in elk geval de komende twee weken nog geen versoepeling van de coronamaatregelen plaatsvindt.

En film af Nikolaj Arcel
Filmhuis Sneek toont The Promised Land met in de hoofdrol Mads Mikkelsen. Cultuur 48 minuten geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 18 uur geleden
Afbeelding
Kleding inzamelingsactie G.V. De Stanfries 4 april in IJlst/Oosthem Sport 22 uur geleden
Afbeelding
Inwoners centraal in gastvrij Súdwest-Fryslân Politiek 22 uur geleden
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00
Afbeelding
VC Sneek H1 wint voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Vocasa H2 Sport 26 mrt, 15:00
Afbeelding
Aanvragen lening voor verduurzamen huis afgelopen 10 jaar verachtvoudigd Duurzaamheid 26 mrt, 08:00
Afbeelding
Scouting Jambowa Bolsward adopteert Marinemonument Verhalen uit de buurt 25 mrt, 20:00