Afbeelding
Foto: Hamilton Bright Sneek

BVNG Leeuwarden en Hamilton Bright Sneek de beste (thuis)werkgevers van Friesland

Zakelijk

LEEUWARDEN/SNEEK - De bedrijven BVNG uit Leeuwarden en Hamilton Bright uiot Sneek zijn uitgeroepen tot beste thuiswerkgevers van de provincie Fryslân. Mobiliteitsplatform Zo Werkt Het heeft de bijbehorende prijzen uitgereikt.

Zo Werkt Het voerde de afgelopen maanden campagne om de beste (thuis)werkgevers van 2020 te vinden. Duizenden werknemers nomineerden hun werkgevers met de meest uiteenlopende en bijzondere inzendingen. Maandag is bekend gemaakt dat Hamilton Bright uit Sneek en BVNG uit Leeuwarden deze eervolle titel in Friesland hebben gewonnen.

Als blijk van waardering voor organisaties die nét even een stapje verder zijn gegaan om werken in 2020 een stuk gemakkelijker te maken voor hun werknemers, besloot mobiliteitsplatform Zo Werkt Het om dit jaar een award uit te reiken aan de Beste (Thuis)Werkgevers van het Jaar 2020. Het is een eervolle uitreiking voor werkgevers die in het afgelopen jaar het verschil hebben kunnen maken voor werknemers binnen hun organisatie. 

Iedere werkgever heeft zijn of haar werknemer op een andere manier ondersteund in het thuiswerken. Hierbij werd gekeken naar verschillende criteria. Teambuilding, vitaliteit, een fijne thuiswerkplek, persoonlijke aandacht, plezier op werk, duurzame mobiliteit, meetings online en reisvoorzieningen kwamen als thema’s aan bod in de ruim 4000 nominaties. 

De regionale winnaars

De Zo Werkt Het Award wordt in vier verschillende poules uitgereikt. Zo maken zowel kleinere start-ups als de multinationals kans op deze eervolle prijs. In de categorie 0-20 en 20-50 werknemers zijn Friese werkgevers genomineerd.

In de categorie 50-200 werknemers is de prijs gewonnen door BVNG uit Leeuwarden en in de categorie van meer dan tweehonderd werknemers is het Hamilton Bright uit Sneek geworden.

Canan Asilioglu, vestigingsmanager BVNG Leeuwarden: “We waren al ontzettend blij met deze nominatie, maar met het winnen van de regionale award natuurlijk nog meer! De waardering op het gebied van ‘persoonlijke aandacht’ van onze medewerkers die blijkt uit deze nominatie doet ons enorm goed.”

“We zijn gepast trots, maar realiseren ons ook dat we nog wat stappen kunnen maken. We proberen als werkgever de (thuis)werksituatie voor zowel onze interne als externe medewerkers zo goed mogelijk te faciliteren. Dit doen we bijvoorbeeld door een maandelijkse thuiswerkvergoeding, gesprekken tijdens een wandeling te voeren in plaats van op kantoor, onze medewerkers te faciliteren met laptops en telefoons en flexwerkplekken te creëren binnen onze kantoorruimtes, waar mensen in alle rust kunnen werken die dat thuis door omstandigheden even niet kunnen. Dat onze andere vestiging in Groningen ook heeft gewonnen is een kers op de taart.”

Rigt Numan-Velds, CFO van Hamilton Bright: “Coronavirus of niet, de medewerker staat bij ons altijd centraal; medewerker betrokkenheid zit in ons DNA. Maar dat we nu genomineerd zijn door onze medewerkers zelf en we de award óók nog hebben gewonnen, maakt ons extra trots!”

Op dinsdag 16 maart 2021 tussen 9.00 en 10.00  uur zijn de landelijke winnaars van de Zo Werkt Het Award 2020 bekendgemaakt in aanwezigheid van alle regionale winnaars. Ook wordt tijdens dit moment een woord gericht aan de winnaars van Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen-Wijbenga. Gedurende de digitale uitreiking zullen veel bijzondere inzendingen voorbijkomen en worden de felbegeerde gouden Zowie bokalen uitgereikt. 

Over Zo Werkt Het

Zo Werkt Het is een initiatief van twaalf mobititeitsregio’s, die zich samen inzetten voor duurzaam en slim reizen. Voor de regio Friesland is dat Werk Slim, Reis Slim (WSRS).

Over Werk Slim, Reis Slim

WSRS is het mobiliteitsprogramma van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de Provincie Fryslân en Gemeente Leeuwarden dat investeert in de duurzame mobiliteit van de toekomst en kan als platform bedrijven ondersteunen en inspireren. WSRS faciliteert aangesloten bedrijven door middel van advies en ondersteuning.  

Afbeelding
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 5 uur geleden
En film af Nikolaj Arcel
Filmhuis Sneek toont The Promised Land met in de hoofdrol Mads Mikkelsen. Cultuur 11 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
Kleding inzamelingsactie G.V. De Stanfries 4 april in IJlst/Oosthem Sport 27 mrt, 15:27
Afbeelding
Inwoners centraal in gastvrij Súdwest-Fryslân Politiek 27 mrt, 15:25
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00
Afbeelding
VC Sneek H1 wint voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Vocasa H2 Sport 26 mrt, 15:00
Afbeelding
Aanvragen lening voor verduurzamen huis afgelopen 10 jaar verachtvoudigd Duurzaamheid 26 mrt, 08:00