Delano Burgzorg van Heracles Almelo besliste zaterdag twee minuten voor tijd de wedstrijd tegen sc Heerenveen: 1-0. Foto: Heracles Almelo

Heerenveen verliest van Heracles in saaie wedstrijd

Algemeen

Twee minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg sc Heerenveen zaterdagavond het deksel op de neus oftewel een doelpunt tegen dat meteen het duel beslist in Almelo. Heracles besliste de saaie wedstrijd met een doelpunt van Delano Burgzorg en pakte daarmee belangrijke punten voor de ranglijst. Heerenveen is aan het zakken, nadat het voor de elfde keer op rij niet wist te winnen.

Heracles strafte een verdedigende fout van de Heerenveners meteen goed af. Beide ploegen hadden elkaar lange tijd verdedigend en aanvallend in evenwicht en dat leidde behalve tot veel ‘geschaak’ op het veld nauwelijks tot mooie kansen. Was er eens iets wat een mooie aanval kon worden, dan zat er of een lichaamsdeel van een tegenstander tussen of de pass kwam niet goed aan.

Spelen om ‘niet te verliezen’ was belangrijker dan winnen

Beide ploegen verzoenden zich er in de tweede helft mee dat dit een wedstrijd zou worden waar ze in elk geval een puntje aan over zouden houden. Toen Heerenvener Van der Heide - nog maar net negen minuten in het veld als invaller voor Nygren - de bal vanaf vlakbij de middelllijn terugspeelde richting verdediging, kon Ahmed Kutucu de bal makkelijk onderscheppen, doorlopen naar de achterlijn en de bal afgeven aan Delano Burgzorg die vervolgens met enig fortuin onder en langs drie verdedigers en de doelman raak schoot. Voor Ahmed Kutucu betekende het de bekroning van zijn debuut voor Heracles Almelo. De spits wordt gehuurd van Schalke 04.

Aan het verslag van sc Heerenveen op de eigen website is ook af te lezen dat het niet best was. Er rest de voetballers en hun trainer(s) van de Friese profvoetbalclub een schone taak om de boel weer op de rit te krijgen. Is het niet om weer te winnen, dan wel om het aanvallende Heerenveense spelconcept weer ergens terug te vinden, om het publiek te vermaken. Al zat er uiteraard geen publiek in het stadion van Heracles, vanwege de coronamaatregelen en de avondklok die zaterdag in ging om 21.00 uur.

De wedstrijd begon ook exact om 21.00 uur, het profvoetbal heeft een uitzondering op de lockdownregels gekregen, al kun je je na de saaie wedstrijd van zaterdag afvragen waarom. De toeschouwers die thuis op de bank live op ESPN de wedstrijd mee maakten werden er in ieder geval niet warm van, zowel Heracles als Heerenveen deed niet aan klantenbinding op deze zaterdagavond.

Aanstaande woensdag kwartfinale KNVB Beker tegen Feyenoord

Aanstaande woensdagavond kan sc Heerenveen in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker veel rechtzetten, dan komt Feyenoord Rotterdam op visite. Met een overwinning op de Rotterdammers kan Heerenveen komt Heerenveen in de halve finale terecht en dat zou gezien de huidige taferelen veel goedmaken. Het duel wordt gevoetbald in het eigen Abe Lenstra Stadion. Uiteraard zonder publiek vanwege de corona lockdown. Heerenveen moet nodig weer aan klantenbinding doen, anders gaat het seizoen 2020-2021 uit als een teleurstellende nachtkaars.

Zelfs op de eigen website van sc Heerenveen is het wedstrijdverslag van Heracles-Heerenveen kort omdat er niet veel over te melden viel.

Het verslag van sc Heerenveen:

Lang leek sc Heerenveen zaterdagavond een punt over te houden aan het uitduel met Heracles Almelo, maar de ploeg van Johnny Jansen kreeg in extremis het deksel op de neus. In een wedstrijd die geen winnaar verdiende, dompelde Heraclied Delano Burgzorg vlak voor tijd de Friezen in rouw (1-0).

88 minuten lang hielden Heracles en sc Heerenveen elkaar in de tang. Een 0-0 leek een logisch gevolg, maar waar niemand meer rekening mee hield, gebeurde toch. Een foutieve terugspeelbal van Arjen van der Heide leidde het winnende doelpunt van Heracles in. Invaller Ahmed Kutucu pikte de te korte pass op en stelde ploegmaat Burgzorg in staat de enige treffer achter doelman Erwin Mulder te schieten (1-0).

Weinig hoogtepunten

Het duel tussen Heracles en sc Heerenveen was er niet eentje waarin het ene na het andere hoogtepunt viel te noteren. Daar zag het niet naar uit, want al na vijf minuten kreeg de thuisclub een levensgrote kans. Oog in oog met Mulder schoot Silvester van der Water van dichtbij hoog en wild over. Daarna bleef het van beide kanten bij speldenprikjes. Domper voor sc Heerenveen was het uitvallen van Siem de Jong na ruim een half uur.

Na de pauze gingen beide teams door met het in bedwang houden van elkaar. Pas halverwege het tweede bedrijf zagen de doelmannen weer iets van gevaar op zich afkomen, maar Ibrahim Dresevic onderschepte net op tijd een counter en Pawel Bochniewicz schoot vanuit de tweede lijn over. Terwijl beide kampen zich al tevreden hadden gesteld met een punt, zorgde Burgzorg ervoor dat Johnny Jansen en zijn ploeg alsnog met een zuur gevoel van het veld stapten.

Opstelling sc Heerenveen: Mulder; Floranus, Dresevic, Bochniewicz, Woudenberg (79. Kaib); De Jong (34. Kongolo), Halilovic (68. Hajal), J. Veerman; Nygren (79. Van der Heide), H. Veerman, Van Bergen.

Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 11 uur geleden
En film af Nikolaj Arcel
Filmhuis Sneek toont The Promised Land met in de hoofdrol Mads Mikkelsen. Cultuur 17 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
Kleding inzamelingsactie G.V. De Stanfries 4 april in IJlst/Oosthem Sport 27 mrt, 15:27
Afbeelding
Inwoners centraal in gastvrij Súdwest-Fryslân Politiek 27 mrt, 15:25
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00
Afbeelding
VC Sneek H1 wint voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Vocasa H2 Sport 26 mrt, 15:00
Afbeelding
Aanvragen lening voor verduurzamen huis afgelopen 10 jaar verachtvoudigd Duurzaamheid 26 mrt, 08:00