Crowdfundingsacties Jouster carbidschade leveren ruim 25.000 euro op | RondOm Vandaag regionaal nieuws voor Sneek en omstreken
donderdag 28 januari, 2021 05:31
Logo rondomvandaag.nl/Sneek
Rechts zie je de auto met giertank voorbij rijden. Vlak nadat ze de camera gepasseerd zijn, klinkt de knal.
Rechts zie je de auto met giertank voorbij rijden. Vlak nadat ze de camera gepasseerd zijn, klinkt de knal. (Foto: De camerabeelden van de eigenaar van Hotel Anne-Klare)

Crowdfundingsacties Jouster carbidschade leveren ruim 25.000 euro op

De schade die de joekel van een carbidkanon op oudjaarsnacht aan verschillende bedrijfspanden en twee huizen van particulieren heeft aangericht aan de Tolhúswei in Joure, heeft via twee crowdfundingsacties op dit moment al ruim 25.000 opgeleverd. Het is nu nog niet duidelijk hoe hoog het schadebedrag zal uitvallen bij hotel Anne Klare, kachelwinkel ‘t Stokertje, de natuurwinkel en de twee particuliere woningen.


Twaalf jongeren hebben de carbidactie met hun omgebouwde giertank bekend op het politiebureau. De crowdfundingsactie die voor hen is opgestart heeft maandagmiddag 4 januari al 23 duizend en 613 euro opgeleverd. Op de website doneeractie.nl is onder de naam ‘Carbid akkefietje’ en ‘Allemaal jong geweest’ door een anoniem iemand de actie gestart. De actie rekent op veel sympathie, want het schijnt dat de knal een ongelukje is geweest.

‘Vervelende inschattingsfout’

De anonieme initiatiefnemer van de actie verwoordt het op de crowdfundingsite als volgt: “Na een vervelende inschattingsfout willen we de jongens die zichzelf hebben gemeld en staan voor de schade een hart onder de riem steken!! Elke weekend word er door het hele land van alles vernield en niemand is thuis... deze jongens wel.” De crowdfundingsactie kun je vinden op deze link: https://www.doneeractie.nl/allemaal-jong-geweest/-48482

Actie van Hotel Anne Klare tot dusver 2.160 euro

De actuele stand van zaken van de crowdfundingsactie voor de eigenaren van Hotel Anne Klare is maandag 4 januari aan het begin van de middag 2.160 euro. Oprichtster van deze actie Coby Soolsma schrijft op de donatieagina: “Let op: er lopen momenteel 2 acties door elkaar. Deze actie hier is bedoeld voor de hoteleigenaren. De andere actie is opgezet voor de veroorzakers.”

“Op oudjaarsavond 2020 is Hotel Anne-klare redelijk vernield door het afschieten van een carbidkanon naast huis. Deze hardwerkende mensen kunnen wel een hart onder de riem gebruiken. Ze hadden hun hotel net prachtig voor elkaar gemaakt.” De crowdfundingsactiepagina voor het hotel kun je vinden op: https://www.doneeractie.nl/hotel-anne-klare/-48447.

Meer berichten