Artist Impression va het nieuwe scouting centrum.
Artist Impression va het nieuwe scouting centrum. Foto: Scouting Centrum Sneek

Crowdfunding scouting Sneek vordert, renovatie is begonnen

Algemeen

De crowdfundingsactie van Scouting Centrum Sneek, die in oktober is begonnen, vordert en de eerste activiteiten voor de renovatie en nieuwbouw zijn alvast gestart. Een nieuwe trap is de eerste nieuwe symbolische stap die is gezet.

Scouting Centrum Sneek meldt dat er al flink is ingetekend bij de crowdfundingssactie. De opbrengst wordt volledig besteed aan de renovatie/nieuwbouw van het scouting clubhuis. Iedereen die de scouting wil ondersteunen kan zich inschrijven voor één of meer obligaties. Kijk op www.scoutingsneek.nl/verbouwing, daar staat de speciale crowdfunding folder. 

Achtergrond van de verbouwing:
De boerderij die in 1920 is gebouwd is aan renovatie en nieuwbouw toe. In de boerderij aan de Houkesloot die in opdracht van het Old Burgerweeshuis in 1920 is gebouwd bruist het van de activiteiten. Jeugd en jongeren maken kennis met de watersport, het scoutingspel, niet-formeel leren en natuurlijk de Friese natuur. Binnen de wereld van scouting leren kinderen en jongvolwassenen samenwerken en worden spelenderwijs normen en waarden bijgebracht.

Scoutinggroepen Greate Pier en Tibrag zijn de gebruikers
De stichting SCS (Scouting Centrum Sneek) exploiteert en beheert dit pand waarvan de scoutinggroepen Greate Pier en Tibrag de vaste gebruikers zijn. Zo’n 175 scouts, in leeftijd variërend tussen 5 en 25 jaar maken kennis met het scoutingspel op én om het water. Door het intensieve gebruik van het pand en de eerbiedwaardige leeftijd, is een grondige renovatie noodzakelijk.

De eerste stap: een nieuwe trap. De verbouw is alvast begonnen.
Afbeelding
Vereniging Ondernemend Sneek en Súdwest-Fryslân verwelkomen bezoekers met open armen Verhalen uit de buurt 10 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 15 uur geleden
Afbeelding
Het complete gids voor het onderhouden van je hottub of jacuzzi Algemeen 24 apr, 09:03
Afbeelding
Afraw Nation behaalt tweede plaats bij NK van UDO en kwalificeert zich voor EK in Duitsland Algemeen 23 apr, 09:01
Afbeelding
Deze zomervakantie niet al te ver van huis? Dit zijn 4 top vakanties dicht in de buurt! Recreatie & Ontspanning 22 apr, 15:20
Afbeelding
Arena Friso Sneek explodeert na golden set in waanzinnig duel Sport 22 apr, 10:27
Afbeelding
VC Sneek massaal in actie voor maand van de voedselbank Sport 22 apr, 09:00
Afbeelding
Friso Sneek zet forse stap richting finale play offs Sport 19 apr, 14:00