Afbeelding
Foto: Politie Sneek e.o.

Sneker inbreker betrapt door politie Sneek

Politie

De politie van Sneek heeft deze week een inbreker kunnen aanhouden. Bij deze 48-jarige inbreker - overigens een bekende verschijning bij de politie - vonden zij in één van zijn broekzakken de sleutelbos met huissleutels uit de woning waarin was ingebroken. Even later vonden ze ook de gestolen autosleutels terug.

De politie meldt het als volgt: “Woensdag 25 november rond 03.45 uur, kregen wij  een melding van een heterdaad woninginbraak aan de Quirijn de Blaustraat in Sneek. Met meerdere collega’s gingen we ter plaatse. Daar bleek dat een onbekende, na het verbreken van een raam, de woning was binnengedrongen en daar  in ieder geval de autosleutel en een andere sleutelbos had meegenomen.”

“Aan die sleutelbos zaten onder meer de huissleutels van de aangeefster en een opvallend lange sleutel van het slot van haar schuttingdeur. Collega’s die zich naar de plaats van het onheil spoedden, zagen in de Gongrijpstraat een man lopen die zij herkenden als een notoire woninginbreker. De antecedenten van deze man op het gebied van diefstallen gaven de collega’s voldoende aanleiding om hem te fouilleren.”

“In de broekzak van deze man, troffen zij een sleutelbos aan met een opvallend lange sleutel. Terug bij de woning probeerden de collega’s de lange sleutel uit op het slot van de schuttingdeur. Hij bleek te passen. De man, een 48-jarige Sneker, werd op heterdaad aangehouden. Hij zit voorlopig vast. Later werden ook de autosleutels in de omgeving van de woning aangetroffen.”

Afbeelding
Friso Sneek zet forse stap richting finale play offs Sport 3 uur geleden
Afbeelding
Het kiezen van de juiste auto- of motorverzekering Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 9 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Friso Sneek treft runner up Draisma Dynamo in halve finale Sport 18 apr, 09:06
Afbeelding
Ontdek Kinderdans bij Kunstencentrum Atrium! Cultuur 17 apr, 10:48
Afbeelding
Visles op OBS de Oudvaart Sneek Algemeen 15 apr, 08:48
Afbeelding
Aantal Friese woningen met zonnepanelen in 2,5 jaar tijd toegenomen met 81,2% Duurzaamheid 12 apr, 08:00